• „Fesd meg a karácsonyt!„

          • Új fényképek a „Fesd meg a karácsonyt!„ albumban

            Iskolánk 2 tanulója szerepelt sikeresen a „Fesd meg a karácsonyt! „ címmel meghirdetett rajzpályázaton. Aranyossi Leila, 1. osztályos tanuló az 1. kategóriában a II. helyet szerezte meg.Felkészítője: Mészáros Anikó.Rózsár Jázmin, 4. osztályos tanuló a 2. kategóriában a III. helyet szerezte meg. Felkészítője: Iváncsai Anita.Gratulálunk!

          • Duna Menti Tavasz

          • Új fényképek a Duna Menti Tavasz albumban

            Diósförgepatonyi Csipcsirippek a Duna Menti TavaszonIskolánkban sokéves hagyománya van a színjátszásnak. A gyerekekkel már több mesét feldolgoztunk, amelyeket különböző rendezvényeken adtunk elő. Ebben az évben elhatároztuk, hogy kipróbáljuk magunkat a gyermekszínjátszók és bábosok országos fesztiválján, a Duna Menti Tavaszon is. Erre az alkalomra a „Sün Balázs“ című bábjátékkal készültünk. A sikeres nyárasdi előválogató után álmunk valóra vált. Színpadra léphettünk Dunaszerdahelyen, ahol csoportunk bronz sávos minősítésben részesült. Köszönjük a Szülői Szövetség anyagi támogatását, Aranyossi Anita kreativitását és fáradságos munkáját a sünik elkészítésében. Dicséret illeti a gyermekeket is, akik bátran képviselték iskolánkat ezen a rangos rendezvényen.Mészáros Anikó és Molnár Erika tanító nénik

          • Éljenek a gyerekek!

          • Új fényképek a Éljenek a gyerekek! albumban

            Hasznos és vidám gyermeknapi kínálattal vártuk a diósförgepatonyi “ Móriczban” a gyermekes családokat. Ezúttal az időjárás is kegyes volt hozzánk, a napsütés és a változatos kínálat kicsalogatták a falu apraját-nagyját. Mi várt rájuk? Kivonultak az önkéntes tűzoltók, volt állatsimogató, buborék foci, kis légvár, óriás csúszda, arcfestés, gyöngyfűzés, korongozás, agyagozás, kosárfonás és sport. A mozogni vágyók Exatlon, Spartan Kids, buborék foci, kézilabda és a Lagúna dance crew és Maxer dance küzül válszthattak. A sport programokat a szülők, tanárok és gyerekek focimeccse zárta. Az adakozó és ügyes kezű szülőknek köszönhetően a büféasztal roskadásig telt finomabbnál finomabb ínyencségekkel. A feledhetetlen napról gyermeknapi emlékként ajándékba minden gyermek egy róla készült fényképet vihetett haza. Diósförgepatony Önkormányzata, a Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda pedagógusai és a Szülői Szövetség vezetősége a fergeteges napot ezúton köszöni mindenkinek, aki anyagi vagy étel-ital felajánlással, valamint személyes közreműködéssel segítette gyermekeink önfeledt szórakozását.

          • Élet a víz partján

          • Új fényképek a Élet a víz partján albumban

            Héten az „ Élet a víz partján“ témakörrel foglalkoztak kiscsoportos ovisaink. Gólyákról, békákról énekeltek, verseltek, meséltek, feladatlapot oldottak. A vidám figurák segítségével a számolást is gyakorolták. Az elvégzett feladat után kis vonatukkal a vízpartra utaztak.

          • Duna Menti Tavasz

          • Új fényképek a Duna Menti Tavasz 2 albumban

            Iskolánk alsó tagozatos tanulói május 29-én a negyvennégy éves Duna Menti Tavasz előadásán jártak. A rendezvénysorozat keretén belül szerkesztett játékokat tekinthettek meg. A gyerekek szoríthattak a hazai Diósförgepatonyi Csipcsirippeknek, akik nagy sikert arattak a nézősereg körében. Az előadás után sütizés és fagyizás várta a gyerekeket.

          • Őrzi veretlenségét iskolánk átdobós csapata

          • Átdobós versenyt rendezett május 27-én a Dunaszerdahelyi Magán Szabadidőközpont a 2011. január 1-jétől fiatalabb gyermekeknek. A tornán lányok és fiúk állhattak csatasorba, utóbbiak közül egyszerre legfeljebb ketten tartózkodhattak a pályán. Iskolánk csapata hatból hat mérkőzést magabiztosan megnyert, így veretlenül zárta a városi csapatok rangadóját. Mindenki egy-egy éremmel gazdagodott.Résztvevők: Vámbéry Ármin Alapiskola, Szabó Gyula Alapiskola, Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda, Jilemnicky utcai Alapiskola és Smetana ligeti Alapiskola. A díjakat Szabó Zsuzsanna, a Dunaszerdahelyi Magán Szabadidőközpont igazgatója adta át a gyermekeknek.

          • Képzőművészeti verseny

          • Új fényképek a Képzőművészeti verseny albumban

            Iskolánk tanulója, Zemanová Vanessa eredményesen szerepelt a Galántai Népművelési Központ nemzetközi képzőművészeti versenyén. A kiállítás megnyitójára és az ünnepélyes kiértékelésre 2019. május 23-án került sor Galántán , ahol a díjazott tanuló átvehette az elismerő oklevelet és ajándékot. Gratulálunk!

          • Duna Menti Tavasz

          • Új fényképek a Duna Menti Tavasz albumban

            Nagycsoportos ovisaink is ellátogattak Dunaszerdahelyre a Duna Menti Tavaszra. Csodálkozva nézték végig a bábos előadásokat. A mesék után egy kis fagyizásra is sor került. Fáradtan de élményekkel teli tértek vissza az óvodába.

          • V. Felvidéki Tehetségnap

          • Új fényképek a V. Felvidéki Tehetségnap albumban

            2019. május 25-én a komáromi Kultúrpalota dísztermében került sor a Szlovákiai Magyar Pedagógusszövetség által szervezett V. Felvidéki Tehetségnapra, amelyre azok a tanulók és felkészítőik kaptak meghívást, akik különböző területeken kiemelkedő országos és nemzetközi eredményt értek el. Nagy örömünkre a 85 jutalmazott diák között volt iskolánk 7. évfolyamos tanulója, Nagy Máté is, aki a magyar nyelv területén ért el kimagasló eredményt. A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny területi 1. és országos 2. helyezettje. Máté felkészítő pedagógusával együtt nem tudott részt venni ezen a rangos rendezvényen, mivel a helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjén szerepelt Budapesten. Az Eötvös Lórand Tudományegyetemen öt ország legjobb helyesírói mérettették meg tudásukat, kategóriánként 40 tanuló. Máté ezúttal is kitűnő teljesítményt nyújtott. Könyvjutalomban részesült, valamint Keszler Borbála, neves magyar nyelvtudóstól oklevelet vehetett át. Gratulálunk Máténak a szép sikerekhez! Felkészítő: Orisko Éva

          • Tehetséges atlétáink a járási versenyen

          • Május 21-én került megrendezésre a járási atlétikai verseny Dunaszerdahelyen. Ezen a napon diákjaink két kategóriában versenyeztek, vagyis az 1.-3. és 3.-5. évfolyamos tanulóink mérettették meg magukat.Sportolóink sikeresen képviselték iskolánkat, s így a kitűnő eredmények sem maradtak el:Dobogós helyezést értek el:Wiedermann Samir – 1. hely /dobás távolba/, Gyurkovics Annabell – 2. hely /dobás távolba/, Németh Levente – 2. hely /300 m/, Rózsár Jázmin – 2. hely /300 m/, Pollák Emma – 3. hely /300 m/, Gerasimov Zara – 3. hely /dobás távolba/További versenyzők: Nagy Béla, Dömény Rebeka, Dömény Levente, Straka Zsombor, Miklós Áron, Stojka Santiago, Molnár László, Czucz Adrián.Gratulálunk!

          • Katedra Irodalmi Verseny

          • Új fényképek a Katedra Irodalmi Verseny albumban

            Iskolánk ötödik évfolyamos tanulói bekapcsolódtak a Katedra folyóirat által szervezett Irodalmi Versenybe. A négyfordulós levelezős verseny feladatait kitűnő eredménnyel oldották meg, így a Diósi Tökmagok csapata bejutott az országos döntőbe, amelyre május 15-én került sor Dunaszerdahelyen. Az I. kategória versenyzőit Fekete István ifjúsági regénye, A koppányi aga testamentuma repítette el a múltba, a XVI. századba. A gyerekek bepillanthattak a végvári vitézek életébe, tudomást szerezhettek a hódoltság korának mindennapjairól, és az akkori török-magyar kapcsolatokról. A vetélkedőn diákjaink nagyon ügyesen szerepeltek, a Diósi Tökmagok csapata a 3.helyezést érte el. Gratulálunk a szép eredményhez!Az irodalmi vetélkedő résztvevői az 5.évfolyamból: Gerasimov Sebastián, Lelkes Márk és Molnár László.

          • Katedra Irodalomverseny II

          • Új fényképek a Katedra Irodalomverseny II albumban

            Iskolánk 8. évfolyamos tanulói, Sátor Bence, Varga Nóra és Nagy Fanni ezúttal a Katedra Irodalomverseny II. kategóriájában (7- 9. évfolyam) az országos döntőn szerepeltek kitűnően. Kitartó munkájuknak köszönhetően országos VI. helyezést értek el.A Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő országos döntőjének résztvevői, Koczó Lázár, Nagy Dániel, Szabó Dániel, szintén kiválóan szerepeltek.Gratulálunk az elért eredményekhez!

          • Átdobós verseny

          • Új fényképek a Átdobós verseny albumban

            Negyedik osztályos diákjaink bekapcsolódtak az átdobós versenybe. Az első megmérettetés a járási döntő volt, ahol sportolóink magabiztos kettős győzelemmel kvalifikálták magunkat a kerületi döntőre.A kerületi döntő 2019. május 17 –én került megrendezésre Szereden.Szoros mérkőzések után három fős csapatunk a nagyszerű negyedik helyen végzett Szered, Nagyfödémes és Križovany mögött. Iskolánk diákjai sok tapasztalatot szereztek a vesenyen, amelyet majd a jövőben megpróbálnak kamatoztatni.Az átdobós csapat tagjai: Rózsár Jázmin, Kiss Ádám, Nagy Levente.

          • Meseverseny – magyarországi nagydöntő

          • 2019. május 13-án iskolánk Szuper Négyes csapata képviselte Szlovákiát Hódmezővásárhelyen a „7 mérföldes csizmában hetd7 határon át” elnevezésű mesevetélkedő magyarországi döntőjén. Az idei vetélkedő keretét a magyar népmesék adták. Benedek Elek születésének 160., valamint halálának 90. évfordulója alkalmából az ő meséi közül válogattak a szervezők. Csapatunk - Bernáth Zsófi, Varga Krisztina, Nagy Levente, Varga Tamás - a nagyszerű 6. helyezést érte el. Köszönjük Kiss Edina, tanárnő, felkészítő munkáját. Gratulálunk a kiváló eredményhez! Egyben köszönjük, Nagy István és Varga Norbert szülők segítségét!

          • Fiatal életmentők versenye

          • Új fényképek a Fiatal életmentők versenye albumban

            A vöröskereszt dunaszerdahelyi területi szervezete minden évben megszervezi a fiatal életmentők versenyét, melynek célja az elsősegélynyújtás fejlesztése, gyakorlása. 
            A versenynek a dunaszerdahelyi Max bevásárlóközpont adott otthont, ahol az alapiskolák diákjai különböző fiktív balesetek, sérülések elszenvedőinek segítettek, segítséget hívtak, illetve ellátták őket. Diákjaink is sikeresen vették az akadályokat, méltón képviselték iskolánkat.

          • McDonald´s Cup

          • Új fényképek a McDonald´s Cup albumban

            Helyszínül az impozáns Mol Futballakadémia szolgált Dunaszerdahelyen. A 11 benevezett csapatból 8 jelent meg a megmérettetés helyszínén, s kezdte meg a küzdelmeket. Fiúk mellett lányok is lehetőséget kaptak a játék során. Fiatal / főleg másodikosokból álló / csapatunk a kezdeti nehézségeket követően egyre jobb teljesített nyújtott, így végül a remek 5. helyet szerezte meg a járási döntőben. Gratulálunk ifjú sportolóinknak!