• Értesítés

          • Értesítés

                        A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy az óvodába való beíratás a 2020/2021-es tanévre, 2020. április 30-tól 2020. május 31-ig tart.

                        A beiratkozás a gyermekek személyes jelenléte nélkül zajlik, ajánlott az elektronikus kommunikáció, amennyiben a műszaki feltételek adottak, illetve egyéb módon, az adott óvoda rendelkezésére álló helyiségeitől függően hangsúlyt fektetve a higiéniai és járványügyi intézkedések betartására.


            A kérelmeket a gyermek óvodába való felvételéről a következő módon lehet eljuttatni:

            1. postai úton, az óvoda postacímére lehet küldeni a törvényes képviselők (mindkét törvényes képviselő) által aláírt kérvényt: ZŠ s MŠ Zsigmonda Móricza s VJM, Hlavná 193, Orechová Potôň
            2. elektronikusan az intézmény e-mail címére, elektronikus aláírás biztosítása nélkül, zsorechovapoton@centrum.sk
            3. elektronikus formanyomtatványon, www.moriczai.edupage.org
            4. személyesen

            2020. május 14 - én 10,00 -12,00 óra között és május 15 - én 15,00 – 17,00 óra között várjuk Önöket az alapiskola épületében. (a járványügyi intézkedések betartása mellett – maszk, kesztyű, saját íróeszköz, sorban állás és egy helyiségben tartózkodás feltételeinek betartásával). Ebben az esetben szíveskedjenek magukkal hozni gyermekük születési anyakönyvi kivonatát (rodný list), valamint a törvényes képviselő személyi igazolványát.


            Podmienky_Feltetelek.docx

            Ziadost_2020_2021.doc

            Dotaznik_k_ziadosti.doc

          • Oznámenie

          • Oznámenie

                        Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Zsigmonda Móricza s VJM v Orechovej Potôni oznamuje Váženým Rodičom, že zápis do materskej školy na školský rok 2020/2021 sa uskutoční od 30. apríla do 31. mája 2020.

                        Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí, odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností materskej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

            Žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie  sa budú doručovať
            a) poštou  na adresu ZŠ s MŠ Zsigmonda Móricza s VJM, Hlavná 193, Orechová Potôň 930 02

            b) elektronickou formou, prostredníctvom e-mailu aj bez zaručeného elektronického podpisu, zsorechovapoton@centrum.sk
            c) elektronickým formulárom, www.moriczai.edupage.org
            d) osobne za dodržania hygienicko-epidemiologických opatrení v budove základnej školy, dňa 14. mája 2020 od 10,00 – do 12,00 hod. a dňa 15. mája 2020 od 15,00 – 17,00 hod.

            V tomto prípade doneste so sebou rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu resp. rodiča. (Používanie rúšok vrátane jednorazových, hygienických rukavíc, používanie vlastných pier je nutné. Zabezpečenie vstup do vyhradeného priestoru len po jednom, zachovávanie odstupov minimálne 2 m medzi čakajúcimi.)


            Podmienky_Feltetelek.docx

            Ziadost_2020_2021.doc

            Dotaznik_k_ziadosti.doc​​​​​​​

          • Móriczos sítanfolyam

          • Új fényképek a Móriczos sítanfolyam 2 albumban

            Végre a tanulók örömére a mai napot sízéssel töltöttük. A kezdő hetedikesek ügyesen elsajátították az alapokat. Holnap is folytatjuk. Az este folyamán "Beugróztunk" és memória játékokkal szórakoztunk.

          • Miénk a város

          • Új fényképek a Miénk a város albumban

            A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2019-ben, a külhoni magyar gyerekek évében 7. alkalommal hirdette meg a Miénk a város elnevezésű versenyt, amelybe több ezer óvodás és alapiskolás a szülei vagy a pedagógusai segítségével kapcsolódott be. A négy hétig tartó versenyen 16 felvidéki oktatási intézmény 26 gyermeke szerepelt a legsikeresebben, akik Csodasarokkal gazdagították második otthonukat. Iskolánkat Iváncsai Levente, 2.osztályos tanuló képviselte, aki kitartó és kreatív munkáival a 26 nyertes közé küzdötte magát. Jutalmát február 5-én a komáromi Danobius diákotthon nagytermében megrendezett díjátadón vehette át ünnepélyes keretek között az MNÁ és az SZMPSZ képviselőitől. Gratulálunk! Köszönjük Iváncsai Anitának is a versenyre való felkészítést!

          • Jótékonysági bál 2020

          • Új fényképek a Jótékonysági bál 2020 albumban

            2020. február 1-jén megrendezésre kerülő szülők és iskolabarátok bálján a hangulatról ismét a Tosi Band zenekar gondoskodott. Köszönetünket szeretnénk tolmácsolni azoknak a szülőknek, támogatóknak, bálozóknak, akik segítségünkre voltak a bál előkészületeiben és lebonyolításában, akik bármilyen módon hozzájárultak a bál sikeréhez, hogy intézményünk báli rendezvénye a 2019/2020-as tanévben is jól sikerüljön. Köszönjük Diósförgepatony Község sokoldalú támogatását. Külön köszönjük Molnár Evírának a bálterem gyönyörű díszítését. Természetesen legnagyobb dicséret a szervezőket, a Szülői Szövetség elnökét és vezetőségét illeti, akik nem sajnálták idejüket e közösségi program megszervezésére fordítani. Minden felajánlás, támogatás óvodánk és iskolánk szellemi és anyagi gyarapodását szolgálta, amelynek igazi nyertesei gyerekeink lettek.

          • Móriczos sítanfolyam

          • Új fényképek a Móriczos sítanfolyam albumban

            A keddi napon is az eső mosta el a sízési lehetőséget. Azonban cseppet sem unatkoztunk. Megkezdődtek a versenyjátékok, Selmecbányán, a Szent Borbála étteremben ebédeltünk. Délután gyógyító termálvíz, csodálatos hegyvidéki környezet biztosította csapatunk felüdülését a Holiday Park Kovácsfalva fürdőjében. Este jöhetett a fergeteges disco, a tánc és a közös ének!

          • Együtt ünnepeltünk

          • Új fényképek a Együtt ünnepeltünk albumban

            1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napját. Iskolánk tanulói kultúrműsor keretében emlékeztek meg e jeles napról. Wass Albert Intelem c. versét Varga Nóra (9. osztály) adta elő. Ezt követően Nagy Bernadett (6. osztály) énekelte Szarka Tamás Kézfogás c. dalát, gitáron kísérte Lelkes Márk (6. osztály). Az első osztályosok csallóközi polgári táncokat adtak elő. Bernáth Zsófi (5. osztály) két magyar népdalt énekelt gitárkísérettel. Végezetül az iskola diákjai elszavalták együtt a magyar Himnusz első versszakát. Felkészítő pedagógusok Moravek Bernadett, Orisko Éva, Varga Aranka voltak.

          • Itt a farsang, áll a bál

          • Új fényképek a Itt a farsang, áll a bál albumban

            Január 31-én intézményünk óvodásai és alsó tagozatos tanulói önfeledten szórakoztak a hagyománnyá vált farsangi karneválon. A gyerekek ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújtak. Sok kedves ismerőssel találkozhattunk, de megelevenedtek a különféle mesefigurák is. Volt humor, móka, kacagás. Sok-sok csillogó gyermekarc töltötte be a tornatermet. A farsangi jókedvet a Dósa Diana tette még hangulatosabbá.

          • Interaktív természetismeret óra

          • Új fényképek a Interaktív természetismeret óra albumban

            Januárban alsó tagozatos kisdiákjaink a helyi kultúrházban megtekintették a vadászbálra feldíszített termet. A gyerekek nagy érdeklődéssel nézték meg a szebbnél szebb vadásztrófeákat, amelyekről Takács Frigyes, a helyi vadászszövetség elnöke beszélt a tanulóknak. A trófeák megtekintése közben Frigyes bácsi azt is elmondta, hogy a vadászok elsődlegesen a természetvédelemmel, a vadvédelemmel, a vadról való gondoskodással, és az ehhez kapcsolódó további teendőkkel foglalkoznak.

          • Móriczos sítanfolyam 2020

          • Új fényképek a Móriczos sítanfolyam 2020 albumban

            A hetedikes, nyolcadikos és kilencedikes tanulóinkkal szerencsésen megérkeztünk Bacsófalvára, ezzel kezdetét vette az általunk szervezett Móriczos sítanfolyam. Sajnos a csallóközi eső elkísért bennünket, nem is hagyott alább. A mai napot ezért bányalátogatással, Počúvadlianske jazero - Bacsófalvai-tó környéki gyalogtúrával töltöttük. A szállásunkon (Chata Lodiar) a finom vacsora elfogyasztása után pezsgőfürdőztünk, szaunáztunk és szórakoztunk.

          • Ismét remekeltek kézilabdázóink

          • Új fényképek a Ismét remekeltek kézilabdázóink albumban

            2020. január 17-én került megrendezésre a 2019/2020 év MiniHandball Liga 2. regionális fordulója a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban a Szlovák Kézilabda Szövetség, a Dunaszerdahelyi Regionális Központ és a HC DAC közreműködésével. Diákjaink 6 győztes mérkőzéssel magabiztosan nyerték a csoportkört, így bízhattak a jó folytatásban. A keresztmérkőzések során ugyan 4:6 arányban alul maradtak a remek napot kifogó alistáli fiúcsapattól, ám a 3. helyért folyó küzdelemben 10:5 arányban sikerült felülmúlni a dunaszerdahelyiek szívós fiúcsapatát. A kitűzött cél, vagyis a dobogós helyezés elérése ismét sikerült. Erre a fordulóra is sok szülő, nagyszülő kísérte el és biztatta kéziseinket. Gratulálunk a tehetséges csapatnak! A versenyen kialakult sorrend: 1. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „A” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „A” 2. ZŠ s VJM Mateja Korvína Dolný Štál- Corvin Mátyás Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola –Alistál 3. ZŠ a MŠ Zsigmonda Móricza s VJM, Orechová Potôň - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda Diósförgepatony 4. ZŠ s VJM Á.Vámbéryho„C chlapci” - Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely „C” fiúk 5. ZŠ s VJM Topoľníky„A” – Alapiskola Nyárasd „A” 6. ZŠ Móra Kóczána s VJM Čiližská Radvaň „A” - Kóczán Mór Alapiskola Csilizradvány „B” 7. ZŠ Móra Kóczána s VJM Čiližská Radvaň „A” - Kóczán Mór Alapiskola Csilizradvány „A” 8. ZŠ s VJM Á.Vámbéryho„B”chlapci - Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely „B” fiú 9. ZŠ s VJM Á.Vámbéryho Dunajská Streda„A” Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely „A” 10. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „B” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „B” 11. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „C”chlapci - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „C” fiúk 12. ZŠ s VJM Topoľníky„B”- Alapiskola Nyárasd „B” 13. ZŠ s VJM Bélu Bartóka Veľký Meder- Bartók Béla Alapiskola Nagymegyer