• Egy jó hangulatú délelőtt

          • Új fényképek a Egy jó hangulatú délelőtt albumban

            Jó hangulatú kézműves program zajlott ma az óvodában. A nyugdíjas klub tagjai látogatták meg az ovisokat. Mesét olvastak fel a kicsiknek, akik nagy érdeklődéssel hallgatták őket. A mesélés után egy kis táncra is sor került, majd a húsvéti mézeskalácsokat sütötték meg közösen. Nagyon szépen köszönjük azt a sok szeretetet és foglalkozást, amit ovisaink kaptak Önöktől!

          • Olvasni jó!

          • Új fényképek a Olvasni jó! albumban

            A márciusi könyvhónap alkalmából az első osztályos tanulók meglátogatták az iskola könyvtárát. Ismerkedtek a könyvtár szabályaival, s közben lapozgatták a szebbnél szebb mesekönyveket. A modern technika eszközeivel bejárták Meseországot is. Az eseménydús nap az otthonról hozott kedvenc mesekönyvük bemutatásával, meseolvasással, illetve könyvjelzők készítésével fejeződött be.

          • Mesevetélkedő - területi forduló

          • Új fényképek a Mesevetélkedő - területi forduló albumban

            A mesékre mindig szükség volt, van és lesz, hiszen minden gyermek vágyakozik a varázslatra, a csodák átélésének élményére. A mese rendkívül hasznos, hiszen segítségével gazdagodik a gyermek fantáziája, szókincse. Átélheti a főhősök bőrébe bújva a veszélyt, az örömöt, bánatot. Kalandokban vesz részt, harcol az igazságért és elnyeri méltó jutalmát vagy büntetését. A mese nemcsak szórakoztat, hanem nevel is : az életről tanít, és érzelmi kapaszkodókat nyújt. Ezek a szempontok vezérelnek bennünket is, ezért évek óta bekapcsolódunk a ,,7mérföldes csizmában heted7 határon át“- elnevezésű országos mesevetélkedőbe. A mesevetélkedő 4. fordulójának egyik területi versenyére a helyi művelődési házban, április 2-án került sor. A területi fordulón nyolc iskola 11 csapata mérte össze tudását. A vetélkedőn10 mese alapos ismeretére volt szükség ahhoz, hogy mind a 7 feladatot sikeresen meg tudják oldani a versenyzők. Az alsó tagozatos tanulókból álló csapatok olyan feladatokat kaptak, melyben villámkérdések, keresztrejtvény, igaz- hamis játék is szerepelt. Valamennyi kisdiák megérdemli a dicséretet, hiszen a meseverseny-sorozat nem akármilyen feladatok elé állítja őket. Akik most nem jutottak tovább, ne búsuljanak, hiszen sok érdekes mesével lettek gazdagabbak, és a következő iskolai évben ismét 7 mérföldes útjára indul a mesevetélkedő. Iskolánk mindkét csapata jól szerepelt, hisz a negyedikes tanulók alkotta Szuper Négyes az 1., míg a harmadikos diákokból álló Nyerő Négyes a 3. helyezésig lépkedett hétmérföldes csizmáikkal. Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak, akik április 11-én a szlovákiai országos döntőn –Vásárúton újabb 3 mesével és még több tudással gyarapodva versenyezhetnek újra. Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak: 1. Mesebúvárok- Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda- Diósförgepatony 2. Legyőzhetetlenek- Alapiskola – Egyházgelle 3. Nyerő Négyes - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda- Diósförgepatony 4. Aranyvessző - Alapiskola és Óvoda – Pozsonypüspöki

          • Itt a tavasz!

          • Új fényképek a Itt a tavasz! albumban

            Újra kisütött a nap és ovisaink máris birtokukba vették az óvoda udvarát. Nincs is jobb móka, mint futkosni, hintázni, homokozni...

          • Hurrá itt a cirkusz

          • Új fényképek a Hurrá itt a cirkusz albumban

            Mai napon nagy öröm érte a gyerekeket. Ajándékba bábelőadást kaptak a jótékonysági "Farsangi Banyabál" szervezőktől: Nagy Melindától, Füzék Anikótól, Kvarda Emesétől. A pozsonyeperjesi Mesevarázs bábszínház „Hurrá itt a cirkusz“ című interaktív előadás magával ragadta kicsiket, nagyokat egyaránt. Köszönjük a támogatást!

          • Művészetpedagógiai foglalkozás a Kortárs Magyar Galériában

          • Hogyan lehet színekben kifejezni magunkat? Hogy lehet közelebb hozni a képzőművészetet a mai fiatalokhoz? Ezekre a kérdésekre igyekeztek – közösen a 6. és 7. osztályos diákjainkkal – választ találni a Vekker Műhely tagja, Benes Tarr Csilla és Kiss Márta képzőmüvész a Cédrusok című művészetpedagógiai foglalkozás során. A foglalkozás drámapedagógiai részét Benes Tarr Csilla drámapedagógus, míg Kiss Márta képzőművész a foglalkozás művészeti részét vezette. A diákok nyitottan, egyre közvetlenebb módon beszéltek magukról, érzéseikről, majd ezeket az érzéseket két fázisban meg is festették. A délelőtt zárásaként mindenki elmondhatta, hogy érezte magát, mi tetszett neki a foglalkozásban, röviden összefoglalták a délelőtt történéseit. A jó hangulatban eltöltött kora délelőtt után felszabadult, vidám gyerekek indultak vissza az iskolába, akik ezután remélhetőleg a kiállításokon már kissé szakértői szemmel tekintenek a kiállítási tárgyakra.

          • Gyalogtúra

          • Új fényképek a Gyalogtúra albumban

            Második osztályos tanulóink ma gyalogtúrán vettek részt. A túrázás közben megfigyelték a természet szépségét, a leskelődő nyuszikat. A tízórai elfogyasztása után sor került egy kis játékra is a kutyusokkal, majd papagájokat, vadkacsákat, fácánokat és halakat figyeltek meg. Kellemesen elfáradva, élményekkel teli tértek vissza az iskolába.

          • Közlekedési parkban voltunk

          • Új fényképek a Közlekedési parkban voltunk albumban

            Ahhoz, hogy a gyermekek is biztonsággal lehessenek a közlekedés résztvevői, érdemes minél fiatalabb korban megismerkedniük az alapvető szabályokkal. Erre ad lehetőséget a táblákkal, közlekedési lámpával ellátott közlekedési park Galántán, ahova nagycsoportos óvodásaink is ellátogattak. Mindenki nagyon jól érezte magát. :)

          • Ősztől iskolás leszek

          • Új fényképek a Ősztől iskolás leszek albumban

            A nagycsoportos óvodások meglátogatták volt ovis társaikat az iskolában. Játékos feladatok megoldása és testnevelés óra keretében betekintést nyerhettek az iskolai életbe. Az elsősök mellett az ovisok is megcsillogtathatták tudásukat. Eseményekben és élményekben gazdag vidám délelőttöt töltöttek iskolánk falai között.

          • Jótékonysági népzenei koncert

          • Új fényképek a Jótékonysági népzenei koncert albumban

            2019. március 20-án jótékonysági népzenei koncertre került sor a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban Póda Andráska javára. A rendezvényen fellépett a Pántlika zenekar, Zuzana Ladzianská Pilátová, a Tiszta Forrás Népdalkör, melyben nagy örömünkre negyedikes tanulónk, Bernáth Zsófi is énekelt. A koncert végén tanulóink együtt ropták a táncot Zerdával a nagyszínpadon. Andriska gyógyulásához iskolánk diákjai és alkalmazottai is hozzájárultak 350 €-val. Reméljük, Andráska gyógykezelései sikerrel zárulnak!

          • Kézilabdázni jó!

          • Új fényképek a Kézilabdázni jó! albumban

            A Tipos MiniHandball Liga II. regionális fordulója zajlott csütörtökön a városi sportcsarnokban, a Szlovák Kézilabda Szövetség, a Dunaszerdahelyi Regionális Központ és a VSK Dunaszerdahely szervezésében. Az alapiskolák 3-4.osztályos tanulói kapcsolódtak be a tornába, ahol nem csak az eredményen volt a hangsúly, hanem a sport megszerettetésén is. Két csoportban 7-7 csapat küzdött meg egymással, majd a csoportok azonos helyezettjei küzdöttek meg a végső helyezésekért. A tornán ismét bizonyították diákjaink, hogy ügyesek ebben a sportban is. A 14 csapatból az előkelő hatodik helyezést érték el /4 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség /. Érmet minden résztvevő kapott, ahogy nagy tapsot is a közönségtől.

          • Ünnepi megemlékezés a helyi kultúrházban

          • „Van-e szebb lánc a világon, Mint mely minket összefűz? Bűvös karikába gyüjte Minket a szent honfitűz." Petőfi Sándor Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom eseményeire, neves alakjaira emlékeztünk március 15-én. Az ünnepi beszéd, szavalatok és a nagyszerű dalok mellett a drámajáték és tánc is megjelent a színpadon, így tette a közönség számára érdekessé, látványossá a forradalom eseményeinek bemutatását.

          • Sikereink a magyar nyelvi és irodalmi megmérettetéseken

          • Intézményünk tanulói ebben az iskolai évben is bekapcsolódtak a különböző magyar nyelvi és irodalmi versenyekbe, amelyeken kiváló eredményeket értek el.Február 21-én és 22-én Rózsár Jázmin, Rózsár Noémi (4. osztály), Horváth Mónika Kira (6. osztály), Varga Nóra (8. osztály) és Juhos Rebeka (9. osztály) képviselték iskolánkat a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulóján. Rózsár Jázmin továbbjutott a galántai országos elődöntőbe. Lelkes Marek (5. osztály), Varga Krisztina (4. osztály) és Varga Nóra (8. osztály) kitűnően szerepeltek a Szép Magyar Beszéd járási fordulóján.Március 4-én került sor Ekecsen a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny körzeti fordulójára, ahol iskolánkat Nagy Máté, 7. évfolyamos, valamint Sátor Bence, 8. évfolyamos tanulóink képviselték. Mindkét tanuló jelesre vizsgázott helyesírásból. Máté az 1. helyen végzett, Bence pedig az előkelő 4. helyet szerezte meg, így mindketten továbbjutottak az újvári országos döntőbe. Gratulálunk a szép eredményekhez, és sok sikert kívánunk továbbjutott tanulóinknak! Felkészítők: Varga Aranka, Simon Bianka, Orisko Éva

          • Katedra Irodalmi Verseny

          • Új fényképek a Katedra Irodalmi Verseny albumban

            Ötödik osztályos tanulóink bekapcsolódtak a Katedra folyóirat által szervezett Irodalmi Versenybe. A négyfordulós levelezős verseny feladatait kitűnő eredménnyel oldották meg, így a Diósi Tökmagok csapata bejutott az országos döntőbe. Gratulálunk a csapatnak, és további jó felkészülést kívánunk az országos döntőre!Az irodalmi vetélkedő résztvevői az 5.évfolyamból: Gerasimov Sebastián, Lelkes Márk és Molnár László

          • Újabb sikereink a Katedra versenyeken

          • Új fényképek a Újabb sikereink a Katedra versenyeken albumban

            Iskolánk nyolcadik évfolyamos tanulói ismét bekapcsolódtak a Katedra folyóirat által szervezett tanulmányi versenyekbe. A négyfordulós levelezős verseny feladatait kitűnő eredménnyel oldották meg, így csapataink bejutottak az országos döntőbe, amelyre májusban kerül sor Dunaszerdahelyen. Gratulálunk a kiváló teljesítményhez, és további jó felkészülést az országos döntőre!Az irodalmi vetélkedő résztvevői: Nagy Fanni, Varga Nóra, Sátor Bence Az anyanyelvi vetélkedő versenyzői: Nagy Dániel, Koczó Lázár, Szabó Dániel

          • Adó 2%-a



          • Kedves Szülők, Tisztelt Iskolabarátok!

             

            A Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda mellett működő Szülői Szövetség évről évre nagymértékű anyagi támogatással segíti iskolánk és óvodánk modern oktatási eszközökkel való ellátottságát. Az ilyen jellegű támogató tevékenységhez az anyagi forrást a szülők és iskolabarátok nyújtják, melyért nagy köszönet minden támogatónak.Kérjük Önöket, adójuk 2% -ának felajánlásával segítsék továbbra is ezt a nemes és segítőkész munkát! 

             

            Köszönettel,

            Mgr. Fekete Anikó, igazgatónő és Mgr. Varga Norbert, a SZSZ elnöke

             

            A szülői szövetség adataival ellátott nyomtatványok átvehetők az iskola titkárságán vagy  letölthetők itt

            VyhláseniePotvrdenie