• Országos mesevetélkedő – körzeti forduló

          • A diósförgepatonyi művelődési ház adott otthont a „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át” elnevezésű mesevetélkedő egyik körzeti fordulójának március 7-én. A versenyen 15 csapat mérte össze tudását. A hazai csapatokon kívül a jókai Gregorovits Lipót Alapiskola, az egyházgellei Magyar Tannyelvű Alapiskola, a légi Benyovszky Rudolf Alapiskola, a nyékvárkonyi Móra Ferenc Alapiskola és a pozsonypüspöki Alapiskola és Óvoda tanulói vettek részt. Ebben az évben a mesevetélkedő diósförgepatonyi körzeti fordulójának megszervezését az SzMPSz Dunaszerdahelyi Területi Választmánya támogatta. Iskolánk mindkét csapata jól szerepelt, hisz a harmadikos tanulók alkotta Nyerő Négyes a 6., míg a negyedikes diákokból álló Szuper Négyes az 1. helyezést érte el. Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak: Okos baglyok- Benyovszky Rudolf Alapiskola - Lég Mesefalók és Legyőzhetetlenek – Magyar Tannyelvű Alapiskola - Egyházgelle Aranyvessző – Alapiskola ás Óvoda- Pozsonypüspöki Vándordiákok és Komolykölykök – Gregorovits Lipót Alapiskola – Jóka

          • Karnevál a Móriczban

          • Új fényképek a Karnevál a Móriczban albumban

            Szóljon a zene síppal, dobbal, Fusson a tél vándorbottal. Jöjjön a tavasz hívó szóra, Házunk előtt nyíljon a rózsa. Aki itt van, mind erre vár, Kezdődjék már a karnevál!” Február 21-én iskolánk alsó tagozatos tanulói önfeledten szórakoztak a hagyományos farsangi karneválon. Ötletesebbnél ötletesebb, szebbnél szebb maskarákba bújtak a gyerekek. Megelevenedtek a mesefigurák, sok kedves ismerőssel találkozhattunk. Volt itt királylány, hercegnő, táncosnő, pókember, harcos, varázsló és még sorolhatnánk tovább. A farsangi jókedvet a Glamour zenekar tette még hangulatosabbá.

          • Farsangi diszkó a Móriczban

          • Új fényképek a Farsangi diszkó a Móriczban albumban

            A farsangi időszak a szórakozás, móka, jókedv ideje. Felső tagozatos diákjainknak discót szerveztünk, ahol. DJ Craft napjaink diszkó slágereivel "megtáncoltatta" a gyerekeket. Mindenki élményekkel gazdagon és vidáman indult hazafelé.

          • Biztonságos internethasználat

          • Új fényképek a Biztonságos internethasználat albumban

            Instagram? Facebook? Első hallásra csupa-csupa szórakozásnak tűnik. Viszont rengeteg veszélyt is rejt a használata. Itt, az iskolánkban nagyon fontosnak tartjuk, hogy diákjaink tudatában legyenek eme veszélyeknek, és megfelelő megoldást találjanak rá. A Csallóközi Népművelési Központ szervezésében iskolánkba látogatott Balogh Szabina rendőrszázados, aki az érdekes információkkal látta el a tanulókat a biztonságos internethasználatról.

          • Farsang az oviban

          • Új fényképek a Farsang az oviban albumban

            Február 20-án, csütörtökön tartottuk óvodánkban a farsangot. Már az elmúlt hetekben készülődtek az óvónénik és gyerekek egyaránt. Termet díszítettek, verseket, dalokat tanultak, álarcokat, bohócokat festettek. A bál reggelén megérkeztek a „hercegnők", a „kalózok", „katicák" „balerinák" és számtalan ötletes jelmezbe bújt óvodás. Mindkét csoportban nagyon jó hangulat, jókedv volt. Tréfás játékok, farsangi mondókák, versek, énekek, és finomság várta a gyerekeket. Ezek a vidám, örömteli együttlétek erősítik a közösséghez tartozás érzését, megerősítik a hagyományokat, és természetesen ismeretekkel gazdagodnak.

          • Beszélgetés egy vadásszal

          • Új fényképek a Beszélgetés egy vadásszal albumban

            Tegnap délelőtt Takács Frigyes bácsi, a diósförgepatonyi vadászszövetség elnöke látogatott el az óvodába. Beszámolt a vadászok feladatairól, kötelességeiről. Bemutatta a különféle állathangokat utánzó sípokat, kürtöt, melyeket a gyerekek is kipróbálhattak. Előkerült a várva-várt vadászpuska is. A gyerekek sokat és bátran kérdezgettek, érdeklődtek az állatokról. Legvégül néhányan vadásszá lettek avatva.

          • Építeni jó!

          • Új fényképek a Építeni jó! albumban

            A gyerekek szeretnek építeni és rombolni. Ez az első olyan tevékenység, ahol az alkotási vágy és az öröm találkozik. Az építés során mesevilágukban örömmel látják megvalósulni saját ötleteiket. Mindeközben ügyesedik koordinációs mozgásuk és különböző kognitív – és problémamegoldó képességük. Ovisaink nagy lelkesedéssel építették meg saját fantáziájuk alapján a kis falujukat, ahol mindenki együtt lakott és játszott.

          • Móriczosok újra Bacsófalván, avagy sítúra 2019

          • Január 27- től február 1-ig intézményünk felsősei ismét birtokukba vették Bacsófalva hófedte lejtőit. Míg a kezdők a Carving sízés alapjait magabiztosan sajátították el, addig a haladók kihasználták a havas terep adta kitűnő lehetőségeket. Csúszkáltak, a lejtőkön, nejlonzsákokon száguldoztak, majd egy jóleső sétát tettek a tó körül. Nem maradhatott el az esti wellness sem! Szaunákban, úszó- és masszázsmedencében, jacuzziban pihenték ki a mozgalmas nap fáradalmait. Hétfő reggel sűrű hóesésre ébredtünk. A Salmandra Resort kiváló pályáján élvezettel síelt kezdő és haladó egyaránt. Este elindítottuk az asztali tenisz, a biliárd- és a csocsóversenyeket. Kedd, még mindig a síterepen, s egyre jobbak, egyre ügyesebbek a sízők. A hosszú és igényes pályát is egyre többen teljesítik. Ma este is wellness, plusz kvíz kérdések, eszperente levél írása és versenyek gazdagították a programot. Szerda "rövidpályás nap" volt a síterepen. Délben Selmecbánya legkiválóbb pizzériájában ebédeltünk, majd rövid szemlét tettünk az ősi magyar városban. Megtekintettük a felújított Petőfi Líceumot és a főteret a Szentháromság szobrával. Csütörtökön lezajlott a várva-várt slalom verseny a "Salamandrán". A heti versenyek és sítúra kiértékelése után fergeteges disco következett.

          • Asztalitenisz verseny

          • Új fényképek a Asztalitenisz verseny albumban

            2019. január 23-án iskolánk felső tagozatos diákjai asztalitenisz versenyen vettek részt a dunaszerdahelyi Jilemnický utcai alapiskolában, ahol a negyedik helyen végeztek. Gratulálunk diákjainknak a jó eredményhez! További szorgalmas és kitartó edzést kívánunk Gálfy Krisztián, 5. osztályos, Nagy Balázs és Kecskés Gergő 8. osztályos tanulóinknak.

          • ”Polgári védelem őre-életmentő vagyok”

          • Iskolánk tanulói ismét bekapcsolódtak a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma által meghirdetett ”Polgári védelem őre-életmentő vagyok” elnevezésű képzőművészeti versenybe, melynek kiértékelésére november 30-án került sor Dunaszerdahelyen. A járási fordulón Attala Amira, 1.osztályos tanuló rajza 3. helyezést ért el az I. kategóriában. Kameniczký István, 6. osztályos diákunk alkotása a II. kategória legjobbja lett, így remekműve az országos fordulóba jutott, ahol az elökelő 7. helyen végzett. Gratulálunk!

          • Ünnepeltünk

          • Új fényképek a Ünnepeltünk albumban

            Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz szövegének megírását, ennek emlékére ünnepeljük a magyar kultúra napját. A nevezetes nap alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Iskolánk tanulói is megemlékeztek e jeles napról. A megemlékezést Kölcsey Ferenc: Himnusz c. költeményének közös szavalásával nyitottuk, majd tehetséges diákjaink színvonalas műsort adtak elő e jeles nap alkalmából.

          • Ismét veretlen átdobós csapatunk

          • Új fényképek a Ismét veretlen átdobós csapatunk albumban

            December 19-én, a karácsonyvárás időszakában, dobójáték versenyt szervezett a Dunaszerdahelyi Magán Szabadidőközpont, melynek lebonyolítására a Sportgimnázium tornatermében került sor. A 8 városi csapat mellett iskolánk diákcsapata is megmérettetett. A csoportmérkőzések két pályán zajlottak, melyeket az elődöntő, majd a döntő követett. A versenykategóriában 2011.1.1-jétől fiatalabb fiúk és lányok vettek részt. Iskolánk csapata a 6 lejátszott mérkőzésből hatot megnyert, így magabiztosan zárt a torna élén. Kis sportolóink példát mutattak sportszerűségből, sok- sok élménnyel gazdagodtak, s büszkén vették át az érmeket. Gratulálunk ügyes sportolóinknak!