• McDonald´s Cup

          • Új fényképek a McDonald´s Cup albumban

            Helyszínül az impozáns Mol Futballakadémia szolgált Dunaszerdahelyen. A 11 benevezett csapatból 8 jelent meg a megmérettetés helyszínén, s kezdte meg a küzdelmeket. Fiúk mellett lányok is lehetőséget kaptak a játék során. Fiatal / főleg másodikosokból álló / csapatunk a kezdeti nehézségeket követően egyre jobb teljesített nyújtott, így végül a remek 5. helyet szerezte meg a járási döntőben. Gratulálunk ifjú sportolóinknak!

          • Kertlátogatás egy rendezett falusi portán

          • Májusban minden virágzik, zöldül, és az utolsó hűvös éjszakáknak is búcsút intünk. Ezért is választottuk tanulmányi kirándulásunk időpontjául e kedves hónap közepét, amikor iskolánk 6. osztályos tanulói kertlátogatásra indultak a technika órán. Miklós János bácsinál igazi falusi kertre leltünk. Volt ott minden, ami a hagyományos kertészkedéshez szükséges: kis üvegház palántanevelésre, szájasverem terménytárolásra, rendezett ágyások, gyümölcsfák és bokrok, víztárolók, virágágyások, szőlőlugasok stb. Rengeteg ötletet láttunk, sok jó tanácsot kaptunk, melyeket remélhetőleg hasznosítani tudunk majd a gyakorlatban is. Köszönjük az élményt és a szívélyes vendéglátást!

          • Anyák napja 2019

          • Új fényképek a Anyák napja 2019 albumban

            „Mert mindenik tükör volt, Ahonnan láthatám: Hogy a földön nekem van Legszeretőbb anyám!“ Május 7-én óvodánk és iskolánk gyermekei az egyik legszebb tavaszi ünnep alkalmából az édesanyákat és nagymamákat köszöntötték. A gyermekek színes, színvonalas műsorában a néptánc mellett helyet kaptak a szavalatok, gyönyörű dallamok, sőt még színjátszóink is megmutatták tehetségüket. A megható ünnepségen zsúfolásig megtelt a helyi kultúrház, ahol a könnyes szemű közönség minden szereplő gyermeket tapssal jutalmazott.

          • Legkisebb sportolóink sikere

          • Új fényképek a Legkisebb sportolóink sikere albumban

            Az 1. és 2. évfolyamos diákok részére megrendezett Tipos MiniHandball Liga II. regionális fordulójára 2019. május 2-án került sor. a dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban. A sporteseményt a Szlovák Kézilabda Szövetség, a Dunaszerdahelyi Regionális Központ, a HC DAC és a Tipos Rt. támogatta. A mostani fordulóban összesen tizennyolc csapatnyi fiú és lány versengett a gólokért. Iskolánk csapata ismét veretlenül zárt a torna élén, így dobójátékosaink büszkén vehették át a tavaszi bajnoknak járó jutalmakat.

          • FÖLD NAPJA 2019

          • Új fényképek a FÖLD NAPJA 2019 albumban

            A Föld napja alkalmából világszerte rengeteg környezetvédelmi programot szerveznek. Április 26-án a mi iskolánk is színes programokkal próbálta felhívni a gyerekek figyelmét Földünk természeti környezetének megóvására. Először felső tagozatos tanulóink drogmegelőző előadáson vettek részt, mely bemutatta, hogy a drog rabságából sokszor a legjobb szándékkal sem tud szabadulni a beteg. Dobsa Melinda pedig a környezettudatosságról tartott érdekes előadást a 3., 4. és 5. osztályos tanulóinknak. Ötödikes tanulóinkról egy rövid teszt során kiderült, hogy mennyire környezettudatosak. Részt vettünk községünk takarításában, ahol több zsáknyi szemetet gyűjtöttünk, majd kicsinosítottuk udvarunkat. Érdemes megemlíteni, hogy a kesztyűket Nagy József európai parlamenti képviselőtől kaptuk. A délelőtt során az alsó tagozatos diákok kreatívabbnál kreatívabb tárgyakat készítettek. Papírgyűjtés kiértékelésével zártuk a napot, ahol a legszorgalmasabbakat ajándékkal jutalmaztuk. A mozgalmas nap végén Cseh Gábor cukrászmester ajándékozta tortából mindenki jóízűen falatozhatott. Bízunk benne, hogy a nap folyamán sikerült ráébreszteni diákjainkat bolygónk megóvására. Reméljük, móriczos diákjaink továbbra is tudatos természet – és környezetvédők lesznek!

          • Fuss, sportolj, élj egészségesen!

          • Új fényképek a Fuss, sportolj, élj egészségesen! albumban

            Ha április, akkor Barátság futóverseny, melyet délelőtt hagyományosan a kölyök futás előz meg. Így volt ez 21-én, nagyszombat reggelén is. A szervezők, futók és szurkolók közös örömére az időjárási feltételek a lehető legjobban alakultak. A futópálya is kitűnően elő volt készítve. Először a felső tagozatos diákok, majd az alsós fiúk és lányok futották le a korosztályuknak megfelelő távot. Őket követték a kis ovisok, akiket a szép számban megjelent szülők és nagyszülők bátorítottak leginkább. A gratulációk mellé valamennyi „kölyök“ futó jutalomban részesült. Az oklevél és édesség mellé mindenkinek jutott egy-egy gyönyörű húsvéti érem is. A Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda vándorserlegét a legaktívabb osztályként számon tartott első osztály atlétái vehették át. Az egészségért és közösségért nem szavakkal, hanem tettekkel lehet tenni leginkább. Bízunk benne, hogy egy év múlva még több gyermek bekapcsolódik e népszerű sportrendezvénybe, hiszen „Nem az a fontos, milyen gyorsan futsz, sőt az sem, hogy milyen kecsesen. A lényeg a kitartás, hogy talpon maradj, és bármilyen lassan is, de haladj előre. “/Dean Ray Koontz/ Találkozzunk jövőre is!

          • Mindennapi hősök – a mi gyermekeink

          • Új fényképek a Mindennapi hősök – a mi gyermekeink albumban

            Jótékonysági projekt keretén belül valósítja meg a bősi Bindics László és felesége, Bodó Ágnes a Mindennapi hősök elnevezésű kezdeményezését, ami annyit takar, hogy régióbeli magyar tannyelvű alapiskoláknak készítenek egy-egy dicsőségtáblát, amelyre felkerülhetnek azok a tanulók vagy csapatok, akik az adott iskolában kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. 
            A cél nagyon nemes, hisz a gyerekek mindennapi kitartó munkájának, eredményeként kerülhetnek fel erre a táblára. A mi dicsőségtáblánkra ezidáig azok a tanulóink kerültek fel, akik a februári és márciusi hónapban kiváló eredményeket értek el tanulmányi- és sportversenyeken.
            A kidobós lánycsapat tagjai: Bartal Anikó, Bódis Enikő, Bogyó Lara, Dušek Vivien, Gyurkovics Csilla, Horváth Rebeka Zsóka, Kovács Karin, Nagy Anett, Papik Zsóka, Simon Klaudia, Varga Katalin, Virágh Noémi, Nagy Bernadett, Puha Lara

          • Anyák napja

          • Új fényképek a Anyák napja albumban

            Május 3-án tartottuk meg óvodánkban az anyák napi műsort. Mindkét csoportban kedves kis műsorral készültek, melyet anyukák, nagymamák, dédmamák csodálhattak meg. A gyerekek nagyon ügyesen felkészültek a köszöntőre, és az énekek, versek mellett kis ajándékkal is kedveskedtek anyák napja alkalmából. Gratulálunk a gyerekeknek és az őket felkészítő óvónőknek is!

          • Kézilabda döntő

          • Felső tagozatos fiú sportolóink a járási kézilabda döntőben vettek részt a városi sportcsarnokban 2019. 4. 30-án, ahol színvonalas mérkőzés után a dobogós második helyet szerezték meg! A jövőben törekedni fogunk arra, hogy megnyerjük a járási fordulót, és kijussunk a kerületi döntőbe.
            Kézilabdacsapatunk névsora: Bernáth Bálint Elemér, Bernáth Krisztián, Kecskés Gergő, Molnár Péter, Nagy Balázs, Lelkes Viktor, Nagy Máté, Koczó Lázár, Gálffy Pál Dávid

          • Rajzolj és nyerj!

          • Új fényképek a Rajzolj és nyerj! albumban

            Iskolánk 2 tanulója szerepelt sikeresen a csallóközcsütörtöki Játékvár Játszóház „Rajzolj és nyerj! “címmel meghirdetett rajzpályázatán, amelyre ebben az évben 476 pályamű érkezett. Soóky Dániel, 1.osztályos tanulónk a 2. kategóriában a II. helyet szerezte meg, Gyurkovics Leila, 3. osztályos tanulónk ugyancsak a 2. kategóriában különdíjat kapott. Az ünnepélyes díjátadásra 2019. április 12-én került sor, ahol a gyerekeket az ajándékokon kívül Écsi Gyöngyi interaktív meséjével is megajándékozták a szervezők. Gratulálunk kis képzőművészeinknek!

          • Móriczos diákok lesznek!

          • Új fényképek a Móriczos diákok lesznek! albumban

            2019. április 17-én iskolánkban is megtörtént az ünnepélyes beíratás. Az érdeklődő kedves szülőket, valamint a jövendő kisdiákjainkat Fekete Anikó igazgatónő üdvözölte. Tehetséges diákjaink ünnepi műsora után következett a tulajdonképpeni beíratás, a hivatalos okmányok kitöltése. Mialatt a szülők a beiratkozással kapcsolatos teendőiket végezték, addig a gyerekeknek játékos foglalkozást biztosítottunk. A kis apróságok önfeledten szórakoztak, ismerkedtek az iskolai környezettel, kézműves, ill. mozgásos foglalkozásokon vettek részt. A mozgalmas délután végén jövendő tanulóink jóízűen lakmároztak a terülj, terülj asztalkánál, és nagy örömmel vették át az ajándékokat és az iskolatáskát, melyet a Rákóczi Szövetség ajándékozott minden leendő elsősnek. Kedves Szülők! Nagy örömünkre szolgál, hogy megtették az első helyes lépést: iskolánkba íratták gyermeküket! A 2019/20-as tanévre 21 gyermeket írattak be az első osztályba, 6 tanulót pedig az 5. osztályba. Sikeres iskolaéveket kívánunk mindenkinek! Szeptemberben találkozunk.

          • A Föld napja

          • Új fényképek a A Föld napja albumban

            A Föld napjáról ovisaink sem feledkeztek meg. Fontos, hogy megtanítsuk őket hogyan védjék, óvják a Földet, a környzetüket ahol élnek. Különböző kézműves foglalkozásokat végeztek, virágokat ültettek az óvoda udvarán, majd ügyességi játékokat játszottak kupakokkal. A fárasztó munka után jött a megérdemelt jutalom, a hatalmas torta, melyet mindenki jóízűen fogyasztott el.

          • Ősi Tudás Felvidéki Rovásírás-vetélkedő

          • 2019. április17-én tartották az Ősi Tudás Felvidéki Rovásírás-vetélkedő és Műveltségi Találkozó 15. évfolyamának nyugati körzeti döntőjét a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskolában. A vetélkedőn sikeresen szerepeltek diákjaink, Bernáth Zsófi és Nagy Levente. Zsófi 1. helyezést ért el, így az országos döntőn képviseli iskolánkat. Gratulálunk!

          • VI. Móricz Napok és Sulileső

          • Új fényképek a VI. Móricz Napok és Sulileső albumban

            Április 10-én szeretettel fogadtunk minden érdeklődőt intézményünkben. Tájékoztatást adtunk iskolánk belső életéről, az itt folyó magas szintű oktató-nevelő munkánk eredményeiről. Ezen a napon természetesen lehetőséget biztosítottunk a tanórai tevékenységbe való bepillantásra. Ugyanezen a napon került megrendezésre az VI. Móricz Napok keretén belül a Szivárvány alsó tagozatos program. Ezzel a rendezvénnyel tisztelegtünk intézményünk névadójának nagysága előtt. A 4. osztályos tanulók a hodosi és a nagyabonyi iskola tanulóival együtt játékos irodalmi vetélkedőn mérték össze erejüket, valamint bekapcsolódtak rajzpályázatunkba is. A rajzpályázat témája Móricz Zsigmond verses meséinek illusztrációja volt. Az irodalmi verseny feladatai Móricz Zsigmond 3 verses állatmeséjéhez kapcsolódtak. Az irodalmi vetélkedőbe és a rajzpályázatba bekapcsolódó tanulók oklevet és ajándékot kaptak jutalmul. Végezetül a gyerekek megtekinthették Csukás István Sün Balázs c. előadását. Köszönjük a környező falvak iskoláinak (Hodos, Nagyabony), hogy jelenlétükkel még emlékezetesebbé tették ezt a napot.

          • ,,7mérföldes csizmában heted7 határon át“ – országos döntő

          • Diákjaink már 10. esztendeje bekapcsolódnak a „7 mérföldes csizmában heted7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedőbe. Idén április 11-én, Vásárúton, a szlovákiai országos döntőben mérték össze ismereteiket, leleményességüket és találékonyságukat a többi versenyzővel. A vetélkedő során minden egyes fordulóra újabb 3-3 meséből kellett felkészülni az alsó tagozatos diákoknak, így a döntőben már olyan feladványokra számíthattak, amelyek helyes megfejtéseihez immáron 13 mese alapos ismeretével juthattak csak el. Intézményünk mindkét csapata ügyesen szerepelt. A Nyerő Négyes csapata - Jakóczi Julia, Molnár Márk, Takács Vivien, Tóbli Dávid - a 9. helyezést, a Szuper Négyes csapata - Bernáth Zsófi, Nagy Levente, Varga Krisztina, Varga Tamás - az 1. helyezést érte el. A Szuper Négyes csapata képviseli Szlovákiát május 13-án Hódmezővásárhelyen a magyarországi nagydöntőn. Gratulálunk mindkét csapatnak a szép eredményhez!

          • A magyar költészet napját ünnepeltük

          • 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a költészet napját. "Költő vagyok - mit érdekelne engem a költészet maga?" - kezdte Ars poetica című versét József Attila, aki nem tudhatta, hogy születsének napja egykoron a költészet napjává, s egyben a magyar irodalom ünnepévé válik, amely már több, mint fél évszázados hagyományra tekint vissza. E jeles ünnep alkalmából diákjaink is elszavalták és posztolták kedvenc versüket.