Menü:

 • Étlap

 • Ismét veretlen átdobós csapatunk

  Új fényképek a Ismét veretlen átdobós csapatunk albumban

  December 19-én, a karácsonyvárás időszakában, dobójáték versenyt szervezett a Dunaszerdahelyi Magán Szabadidőközpont, melynek lebonyolítására a Sportgimnázium tornatermében került sor. A 8 városi csapat mellett iskolánk diákcsapata is megmérettetett. A csoportmérkőzések két pályán zajlottak, melyeket az elődöntő, majd a döntő követett. A versenykategóriában 2011.1.1-jétől fiatalabb fiúk és lányok vettek részt. Iskolánk csapata a 6 lejátszott mérkőzésből hatot megnyert, így magabiztosan zárt a torna élén. Kis sportolóink példát mutattak sportszerűségből, sok- sok élménnyel gazdagodtak, s büszkén vették át az érmeket. Gratulálunk ügyes sportolóinknak!

 • Fenyőünnep az iskolában

  Új fényképek a Fenyőünnep az iskolában albumban

  Közeleg az év egyik legszebb ünnepe, a karácsony. Van, akinek a kis Jézus megszületését jelenti, másoknak egyszerűen egy békés családi estét, amikor együtt van a szeretteivel. Jól esik legalább egy rövid órán megállni a csodavirágokat teremtő fenyőfa alatt, ahonnan az élet zsibvásárán meggyötört lélek a megtisztulás vágyával fordul az igazság, a szeretet oltára felé. A fenyőfának a gyümölcse édesebb minden gyümölcsénél: szeretet és békesség. E szép ünnep alkalmából kis elsőseink és másodikosaink dallal és verssel, az ötödikesek betlehemes játékkal készültek, majd énekkarunk tolmácsolásában gyönyörű karácsonyi dalok hangzottak el.

 • Mátyás és kora „Királyi hét” kiértékelése

  A 2018-as évet Mátyás király - emlékévnek nyilvánították. Az emlékévet indokolta Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója. Mátyás király erőskezű, jelentős uralkodóként vonult be a magyar történelembe, akinek életműve számos lehetőséget kínált számunkra is. Értékes projektek, rajzok készültek; a zeneórákon reneszánsz dalokat énekeltünk, a tornaórákon középkori játékokat játszottunk, az első és második évfolyam kisdiákjai reneszánsz táncukat mutatták be, sőt harmadik és negyedik évfolyamos iskolatársaink vetélkedő keretén belül kipróbálhatták tudásukat a Mátyás királyról szóló mesékről.

 • Karácsonyváró az oviban

  Új fényképek a Karácsonyváró az oviban albumban

  Karácsony a szeretet ünnepe. Halljuk a karácsonyi dallamokat, érezzük a mézeskalács illatát, élvezzük a kivilágított, feldíszített utcákat. Óvodásaink is sokat készültek, hogy megajándékozzák szüleiket az általuk készített mézeskaláccsal és gyönyörű karácsonyi műsorukkal. A karácsonyfa alatt lapuló sok szép játék nagy örömet okozott minden gyereknek. Nagy – nagy köszönettel adózunk a Slovakiaring és a Szülői munkaközösség támogatásáért. A Rákóczi Szövetség egy csodaszép Mátyás mesekönyvvel és egy tábla Boci csokival ajándékozta meg a kis ovisokat. A karácsonyi hangulatot egy kedves anyuka, Dósa Diana fokozta csodaszép karácsonyi énekekkel. Nagyon vidám, szeretetteljes, ünnepre hangoló délutánt töltöttünk együtt. Békés, boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek!

 • Karácsony előtti korizás

  Új fényképek a Karácsony előtti korizás albumban

  A karácsonyi szünet előhangjaként ma a csölösztői X-Bionic-ba látogatott csapatunk, ahol diákjaink belekóstolhattak a tél egyik kedvenc sportjába. Az első bizonytalan mozdulatok után mindenki magabiztosabban, kipirult arccal és csillogó szemekkel csúszott a jégen.

 • Újra mézeskalácsot díszítettünk

  Új fényképek a Újra mézeskalácsot díszítettünk albumban

  A harmadikos napközisek ebben az évben sem maradtak le a mézeskalács díszítéséről. Mint minden évben, most is szívesen díszítették a különböző formájú sütiket kedvük és fantáziájuk szerint.

 • Újra mézes napok az iskolai klubban

  Új fényképek a Újra mézes napok az iskolai klubban albumban

  A 1. osztályos tanulók már izgatottan várják a karácsonyt. Az ünnep eljövetelét siettetve mézeskalácsot sütöttek. Szorgos kezek készítették, majd díszítették a finom süteményeket.

 • Mézeskalács sütés az oviban

  Új fényképek a Mézeskalács sütés az oviban albumban

  Az év egyik legszebb, legmeghittebb időszaka az adventi készülődés. Az óvodásaink is örömmel vették ki részüket ebből az eseményből. Nagy lelkesedéssel sütötték a mézeskalácsokat, melyekkel szüleiknek fognak kedveskedni.

 • Köszönjük!!!

  Új fényképek a Köszönjük!!! albumban

  Nagy köszönettel tartozunk a kedves szülőknek, nagyszülőknek, iskolabarátoknak, akik a karácsonyi vásárra szebbnél szebb dísztárgyakat, adventi koszorúkat készítettek, mézes kalácsot, aprósüteményt sütöttek. A vásáron befolyt 560 €-val a Szülői Szövetséget támogatjuk, melyből kulturális programokkal szeretnénk kedveskedni gyermekeinknek, valamint segédeszközöket, játékokat kívánunk vásárolni. Köszönjük az önzetlen felajánlásokat!

 • Vásári forgatag advent első vasárnapján

  Advent jelképe az adventi koszorú, amelyet rendszerint fenyőgallyakból fonnak, a ráhelyezett négy gyertya közül minden vasárnap eggyel többet gyújtanak meg. Községünkben is hagyománya van az adventi koszorú készítésének. A nagy forgatag igazi vásári hangulatot idézett. Az ovisok és iskolások standjánál sorba álltak a szép dísztárgyakért, amelyeket az ovisok, iskolások, tanító nénik, szülők, nagyszülők készítettek erre az alkalomra. Advent első vasárnapját iskolánk diákjai megható karácsonyi dallal és verssel köszöntötték. A kiváló hangulat, valamint a csillogó gyermekszemek mind azt bizonyítják, hogy a karácsonyi vásár sikeres rendezvény volt.

 • A Praga Cars üzemébe látogattunk

  Új fényképek a A Praga Cars üzemébe látogattunk albumban

  December elején rendhagyó technika órán vettek részt 8. osztályos tanulóink. Szlovákia egyik autógyártó műhelyébe látogattak el. Utazniuk sem kellett, hiszen a tanulmányi útra községünkben került sor. Kevesen tudják, hogy nem csak Pozsonyban, Zsolnán és Nagyszombatban található autógyártó üzem, hanem Diósförgepatonyban is. Nem kevesebbet, mint a futurisztikus Praga márkájú versenyautót gyártják itt. A Praga R1 eurodinamikus külsejű jármű hamar elnyerte diákjaink tetszését. Tanulóink megtekinthették az egyes üzemrészlegekben zajló munkálatokat, illetve betekintést nyerhettek a helyi autógyártás múltjába, jelenébe és jövőbeli terveibe egyaránt.

 • Mézeskalácsot sütöttünk

  Új fényképek a Mézeskalácsot sütöttünk albumban

  A karácsonyi készülődés része a mézeskalácssütés, melyet a gyerekek is nagyon élveznek. A másodikosok sem maradtak ki ebből a szép hagyományőrzésből. A gyerekek szorgosan nyújtották, kerekítették a fenyőfa, angyal, csillag, szív, és hold alakú tésztaformákat.

 • Mikulás az ovinkban

  Új fényképek a Mikulás az ovinkban albumban

  Kis ovisainkat kedves vendég látogatta meg szerda délelőtt. Volt, aki kicsit megszeppenve, és voltak, akik bátran, énekeltek, meséltek a Mikulásnak. A csomagnak viszont mindenki nagyon örült.

 • Nálunk járt a Mikulás

  Új fényképek a Nálunk járt a Mikulás albumban

  Minden gyerek életének fontos napja december hatodika, amikor a Mikulás ajándékot hoz a jó gyerekeknek és virgácsot a rosszaknak. Ebben az évben a Mikulás krampuszaival együtt már december 5-én megérkezett iskolánkba. Nagyon vidám hangulatban telt ez a nap, ráadásul a gyerekek ígéretet tettek arra, hogy ezentúl mindig jók lesznek.

 • Kis képzőművészeink sikere

  Új fényképek a Kis képzőművészeink sikere albumban

  A jókai Gregorovits Lipót Alapiskola által meghirdetett rajzpályázat kiértékelésére 2018.november 16-án került sor. Fellinger Károly verseinek illusztrálásában díjazottak lettek: Bogyó Lara, Czucz Jennifer, Aranyosi Leila, Dömény Levente, Dömény Rebeka és Pónya Petra. Ügyes képzőművészeink megtekinthették Gál Tamás: Buda halála című előadását. Gratulálunk! Felkészítő pedagógusok: Mgr. Molnár Erika, Mgr. Mészáros Anikó és Simon Éva.
   

 • Szorgos diákjaink őszi tevékenysége

  Új fényképek a Szorgos diákjaink őszi tevékenysége albumban

  Iskolánk diákjai nem csak elméleti tudással gazdagodnak az egyes tanítási órákon, hanem aktívan kiveszik részüket az iskola környékén elvégzendő őszi teendőkből is. Mivel intézményünket –nagy örömünkre- fás környezet veszi körül, különösen a lombhullás időszakában rengeteg a tennivaló. Az egyes őszi munkákra elsősorban a technika és munkára nevelés órákon nyílik lehetőség. Felső tagozatos diákjaink megtapasztalják a közösen elvégzett munka élményét. Így tanulják meg, hogy a környezetükért nem csak a felnőttek, hanem a szorgos diákkezek is sokat tehetnek. Nem is beszélve a friss levegőn elvégzett munka egészségre gyakorolt pozitív hatásáról. Az összegyűjtött falevelek az iskola komposztálóiba kerülve érhetnek értékes komposzttá, mely a tavaszi időszakban hasznosul majd a virágágyásokban.

 • Színházlátogatás Dunaszerdahelyen

  Új fényképek a Színházlátogatás Dunaszerdahelyen albumban

  November 27-én kisiskolásaink a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban jártak, ahol A kiskakas gyémánt félkrajcárja című zenés mesejátékot nézték meg. A gyerekek szoríthattak a kiskakasnak, hogy visszaszerezze a gyémánt krajcárkáját, kinevethették a tohonya janicsárokat, és a mese végén megbűnhődött a kapzsi uralkodó is. A tanulságos népmeséből színre vitt nagy sikerű produkciót a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház varázsolta színpadra hatásos interaktivitással, sok-sok zenével és humorral.

 • Nemzetközi könyvjelzőcsere – program

  Iskolánk ötödik alkalommal kapcsolódott be az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő könyvjelzőcsere- programba. A projekt célja nem csak a kapcsolatteremtés az iskolák között, hanem az olvasás népszerűsítése is a könyvjelzők cseréje révén. Az egyedi könyvjelzők készítésében a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korcsoport részt vett. Tanulóink nagy örömmel készítették a szebbnél szebb könyvjelzőket. A különböző technikával készült könyvjelzőket a csehországi třineci alapiskola tanulóival cseréltük ki.

 • Legfiatalabb sportolóink sikere

  Új fényképek a Legfiatalabb sportolóink sikere albumban

  A Dunaszerdahelyi Regionális Kézilabda Központ és a Szlovák Kézilabda Szövetség közös szervezésében került megrendezésre 2018. november 8-án a Tipos Minihandball Liga őszi fordulója a dunaszerdahelyi sportcsarnokban. A kicsi kézilabdások versenyére 1-2. és 3-4. évfolyamos gyermekekből álló alakulatok érkeztek; a kisebbek 13, a nagyobbak 12 csapattal. Az U8-as csapatok 2 labdával 3+1 felállásban, az U10-esek 4+1 felállásban szivacslabdával játszottak. A játékidő 1x10 perc volt. Iskolánk sportolói mindkét kategóriában helytálltak. Legkisebb kéziseink ráadásul nyolc veretlen mérkőzéssel az 1. helyet szerezték meg. A versenyen minden gyermek éremben részesült. Diákjaink öröme visszatükröződik a fotókon. Gratulálunk!

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

 • ZŠ s MŠ Zsigmonda Móricza s VJM - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
  Hlavná 193 930 02 Orechová Potôň
 • +421 x 31 5543328

Fényképalbum