Menü:

 • Ballagás 2018

  Új fényképek a Ballagás 2018 albumban

  A ballagás a legcsodálatosabb esemény minden iskolában. Ilyenkor találkozik a múlt és a jelen: a végzősök és a pedagógusok visszagondolnak a közösen eltöltött évekre, és előre tekintenek a nagy feladatokra, a továbbtanulásra, a felnőtté válásra és az élet egyéb kihívásaira. 2018. június 28-án díszbe öltözött iskolánk, mi is végzős diákjainktól búcsúztunk. Megható pillanatok, virágözön, felcsendülő búcsúzó dallamok, büszke szülők, rokonok, ismerősök, gondosan előkészített ballagó osztály, ünnepélyes beszédek, nagyszerű kultúrműsor jellemezte ezt a különleges napot. Kívánjuk, hogy mindannyian találjátok meg az életben mindazt a szépet és jót, amiért küzdeni érdemes. Váljatok értelmes felnőttekké, hiszen tudjátok, a jövő most már a Ti kezetekben van, s Rátok vár, hogy szebbé, boldogabbá varázsoljátok.

 • Közlekedési park

  Új fényképek a Közlekedési park albumban

  Június 27- én iskolánk alsó tagozatos tanulói tanulmányi kirándulás keretében a közlekedés alapvető szabályaival ismerkedtek meg a galántai közlekedési parkban. A valódi közút kicsinyített másában rolleren és kerékpáron közlekedhettek, és tapasztalhatták meg a gyerekek a közlekedési szabályok betartásának fontosságát. Megtanulták értelmezni a fényjelzéseket és a közlekedési táblákat. Tanulóink a lektorok vezetésével bejárták a közlekedési park útjait, megneveztek minden jelzőtáblát és a betartandó szabályokat. A gyakorlati rész végére minden gyermek megtanulta, miért fontos, hogy az út jobb oldalán közlekedjen, hogy a kereszteződésben körül kell nézni, hogy mit jelentenek a szemafor fényjelei, valamint azt, hogy a körforgalomban mindig jobbra kell elindulni. Hazafele tartva diákjaink megkóstolták a felsőszeli Katica cukrászda finom fagylaltját és süteményeit.

 • Úszótanfolyam

  Új fényképek a Úszótanfolyam albumban

  Június második hetében ötödikes és hatodikos tanulóink úszótanfolyamon vettek részt a dunaszerdahelyi Thermalparkban. A diákok nagyon ügyesen elsajátították az úszásnemek(mellúszás, gyorsúszás, hátúszás) technikáját.

 • Pozsonyi séta

  Új fényképek a Pozsonyi séta albumban

  A tanév utolsó napjaiban hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulóink fővárosunk, Pozsony nevezetességeivel, történelmével ismerkedtek. A gyalogos városnézés folyamán egy kellemes séta keretén belül Lovisek Júlia idegenvezetőnek köszönhetően megismerhették Pozsony történelmi belvárosát. Végigjárták a magyar királyok koronázási útvonalát, érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez. A sétát legendák és mondák színesítették. A belváros megtekintése után hajózás következett a Dunán, majd a Duna és a Morva folyó fölötti hatalmas sziklacsúcson magasodó dévényi várat látogatták meg. A várból gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és három ország határára. Ez a vár volt a történelmi Magyarország nyugati határvédelmének egyik fő erőssége. A tanulmányi kirándulás során tanulóink sok új ismerettel gazdagodtak.

 • Tanulmányi kirándulás a Kis-Kárpátokban

  Június 20-án került sor az 5. és 6.osztályos tanulók osztálykirándulására a közeli hegyekben. Elsőként Délnyugat - Szlovákia egyetlen látogatható cseppkőbarlangját, a Driny-barlangot járták be túrázóink a délelőtti órákban. A diákok többsége első alkalommal csodálhatta meg a föld mélyén rejtőzködő cseppkőképződményeket. Külön figyelmet érdemeltek a cseppkőfüggönyök figyelemreméltó csipkézett szegélyekkel. A barlang legszebb karsztképződménye a találó Elefánt fül (Slonie uši) nevet kapta. Újdonságként hatott számunkra a magyar nyelvű tájékoztatás. A képeslapok és emléktárgyak megvásárlását követően a közeli szomolányi várkastély felé vettük az irányt. A festői, mesebeli kastély a Szlovák Tudományos Akadémia használatában van. Egyeztetett időpontban látogathattuk meg a Kis-Kárpátok e gyöngyszemét. Impozáns kilátóteraszos tornyáról belátható volt a vadregényes környék. Hazafelé tartva rövid időre megálltunk a közeli megyeközpontban, Nagyszombatban, hogy megkóstoljuk a belvárosi McDonald’s gyorsétterem kínálatát.

 • „Fesd meg a karácsonyt!

  Új fényképek a „Fesd meg a karácsonyt! albumban

  Iskolánk tanulói ebben az évben is örömmel kapcsolódtak be a „Fesd meg a karácsonyt! “című rajzversenybe. Dömény Rebeka, 2. osztályos tanuló és Bernáth Zsófi, 3. osztályos tanuló munkáját díjazták.
  A légi Benyovszky Rudolf Alapiskola által meghirdetett „Szivárványos álmok “elnevezésű rajzpályázatán Pónya Petra, 2. osztályos tanuló és Varga Nóra, 7. osztályos tanuló munkája nyerte el a zsűri tetszését.
  Gratulálunk nyerteseinknek!

 • Jutalomkirándulás

  Új fényképek a Jutalomkirándulás albumban

  A Nagyszombati Kerületi Hivatal jóvoltából intézményünk 40 tanulója pozsonyi hajókiránduláson vehetett részt. A kiránduláson azok a tanulók vettek részt, akik az év folyamán szorgalmasan dolgoztak, illetve tevékenységükkel öregbítették iskolánk jó hírnevét.

 • Gyermeknap 2018

  Új fényképek a Gyermeknap 2018 albumban

  Az idei évben még az időjárás is támogatta óvodásaink és iskolásaink számára rendezett gyermeknapot. A délelőttöt a helyi Malkia Parkban tölthették, ahol megnézték az állatkert lakóit, sétáltak a hatalmas parkban, majd a katonai múzeumban egy érdekes előadás keretén belül megismerhették a volt Csehszlovák Hadsereg katonai járműveit, és megcsodálták a szabadtérben elhelyezett repülőgépeket. A délutánt a vidám játék és az önfeledt szórakozás jellemezte. A helyi önkormányzat, valamint a szülői szövetség vezetőségének és a szülők önzetlen támogatásának köszönhetően tengernyi finomság és egyéb meglepetések vártak gyermekeinkre. A tanári kar segítségével a gyermekek számos játékban bizonyíthatták rátermettségüket. A jó teljesítményért érméket gyűjthettek, amelyeket beválthattak mindenféle csemegére. Volt itt légvár, kézműves foglalkozás, Spartan Kids, ügyességi játékok, tűzoltó bemutató és sok más vidám feladat. Élményekkel gazdagodva, boldogan telt el a délután, amely derűt és mosolyt varázsolt valamennyi résztvevő arcára.

 • Modernejšie štúdium

 • Atlétáink ismét a járás élvonalában

  Május végén zajlottak Dunaszerdahelyen és a Somorja melletti Csölösztőn az X-Bionic Sphere sportkomplexumban a járási atlétikai versenyek. Hagyományainknak megfelelően iskolánk is bekapcsolódott a megmérettetésekbe. A 3 versenynapon 4 korosztályos kategóriában versenyeztek ügyes sportolóink. A nagyon erős mezőnyben atlétáink példát mutattak kitartásból, ügyességből és sportszerűségből. Eredményeink: Mezei Ádám – 1. hely /távolugrás/ Rózsár Jázmin: 1. hely /50 m/ és 2. hely /400 m/ Papik Zsóka: 1. hely /dobás távolba/ Wiedemann Samir: 3. hely /dobás távolba/ Csonka Árpád: 3. hely /távolugrás/ A dobogós helyezéseken kívül még 12 döntős eredmény született. Felkészítők: Puha Imre és Simon Attila. Gratulálunk diákjainknak!

 • Katedra

  Tanulóink szép teljesítményt nyújtottak a Katedra folyóirat által szervezett országos megmérettetéseken:
  Alsó Tagozatos Katedra Irodalomverseny: Varga Krisztina, Bernáth Zsófi, Rózsár Noémi- 3. évfolyam
  Történelem Katedraverseny: Gaál Szabolcs, Mezei Ádám, Molnár Frigyes – 9. évfolyam
  Katedra Irodalomverseny I. kategória: Gyurkovics Csilla, Horváth Mónika Kira, Simon Klaudia – 5. évfolyam
  Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő: Koczó Lázár, Nagy Dániel, Szabó Dániel – 7. évfolyam 
  Felkészítő pedagógusok: Kiss Edina, Orisko Éva
  Gratulálunk az elért eredményekhez!

 • Gyerekek a konyhában

  Új fényképek a Gyerekek a konyhában albumban

  A műszaki nevelés órán ötödikes tanulóink az egészséges táplálkozás jegyében ízletes ételeket készítettek kizárólag egészséges alapanyagok felhasználásával. Az öröm, a mosoly tanulóink arcán visszaigazolás volt a tanítási óra sikerének.

 • Étlap

 • Étlap

 • Gyere közénk!

 • Anyák napja az oviban

  Új fényképek a Anyák napja az oviban albumban

  Az anyák napja az egyik legmeghatóbb ünnepünk, hiszen az előtt az ember előtt tisztelgünk ezen a napon, akinek születésünktől kezdve mindent köszönhetünk. Mindkét csoportban külön-külön műsorral készültek az óvodások, ahová anyukák, nagymamák, keresztmamák látogattak el. A gyerekek nagyon ügyesen felkészültek a köszöntőre, és az énekek, versek mellett kis ajándékkal is kedveskedtek anyák napja alkalmából. Gratulálunk a gyerekeknek a szép műsorhoz és köszönjük az óvónőknek a felkészítést!

 • Sikeres vegyészeink

  Új fényképek a Sikeres vegyészeink albumban

  Tóth Zsófia, 9. osztályos tanulónk március 23-án sikeresen képviselte iskolánkat a kémiai olimpiász járási fordulóján. Hetedikes diákjaink, Tóth Erika és Nagy Fanni a XXIX. Hevesy György Kárpát-medencei Kémia Verseny felvidéki fordulóján vettek részt Komáromban, ahol Erika az 1. helyen, Fanni pedig a 2. helyen végzett. Gratulálunk tanulóinknak az elért eredményekhez!

 • Rendhagyó tanóra

  Új fényképek a Rendhagyó tanóra albumban

  A Vekker Műhely azzal a céllal alakult meg öt évvel ezelőtt, hogy meghonosítsa a színházi nevelés műfaját. Azóta járja az iskolákat különböző korosztályok számára készült foglalkozásokkal. A legújabb, Ne csukd be a szemed! 12–13 éveseknek szól, és a másság elfogadását segíti. Ezzel a foglalkozással érkeztek hozzánk, amelyen intézményünk 6. és 7. évfolyamos tanulói vettek részt. Hogyan viszonyul egy átlagos osztály egy hallássérült kislányhoz? Befogadják? Fárasztónak tartják a vele való kommunikációt? Mit érez egy fogyatékkal élő 13 éves gyerek? Miben más ő, mint a többiek, és vajon integrálható-e a közösségbe? Ezeket a kérdéseket tette fel előadásában a Vekker Műhely. A tartalmas és élvezetes foglalkozás elnyerte tanulóink tetszését, és szinte észrevétlenül fogadták be hallássérült társukat az osztályközösségbe.

 • Irodalmi verseny

  Iskolánk hetedik évfolyamos tanulói ismét bekapcsolódtak a Katedra folyóirat által szervezett irodalmi versenybe. A szeptembertől januárig zajló levelezős fordulókba közel 80 háromfős csapat kapcsolódott be. Az ötfordulós verseny feladatait tanulóink kitűnő eredménnyel oldották meg. A döntőre 15 csapat kapott meghívást, amelyek az ország különböző pontjairól érkeztek. Diósi Fürgék nevet viselő csapatunk – Nagy Fanni, Sátor Bence, Varga Nóra- szintén bejutott az országos döntőbe, amelyre május 15-én került sor Dunaszerdahelyen. Tanulóink jelesre vizsgáztak, s végül a mezőny legfiatalabbjaiként az előkelő II. helyet szerezték meg. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

 • Mesevetélkedő – magyarországi nagydöntő

  Május 14-én iskolánk 2 csapata képviselte Szlovákiát Szegeden, a ,,7mérföldes csizmában heted7 határon át“- elnevezésű mesevetélkedő magyarországi nagydöntőjén. A több hónapon át tartó versenyen a gyerekek fordulóról fordulóra egyre több mesével ismerkedtek meg, így a feladványok helyes megfejtéseihez immáron 16 mese alapos ismeretével juthattak csak el. A csapatoknak illusztrációt is kellett készíteni kedvenc meséjükről, emellett villámkérdések, keresztrejtvény, játékos próbatételek várták őket, akárcsak a mesében. A kitartó munkának meglett az eredménye, a Kalandorok csapata (Nagy Bernadett, Papík Zsóka, Varga Katalin) a 2.helyezést, a Tökmagok csapata (Gerasimov Sebastián, Kecskés Bence, Lelkes Márk, Molnár László) az 1.helyezést érte el. Gratulálunk mindkét csapatnak a fantasztikus eredményhez!

page:

Újdonságok

Kapcsolat

 • ZŠ s MŠ Zsigmonda Móricza s VJM - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
  Hlavná 193 930 02 Orechová Potôň
 • +421 x 31 5543328

Fényképalbum