Menü:

 • *2016. február 15-én tanulóink elindultak Detva mellé a várva várt sítanfolyamra. Délután lubickoltunk a szállodai medencében és a többiek különféle társasjátékokat játszottak. Látkán reggel gyönyörű sűrű hóesésre ébredtünk. Buszra szálltunk, hogy birtokba vegyük a közeli kokavai síparadicsomot. *Február 16-17. A keddi sízést egy fergeteges diszkóval zártuk. Az Ismerős arcok Nélküled című dalával búcsúztattuk a napot. *Február 18. A mai napot is a kokavai sípályán töltöttük. Csiszoltuk, finomítottuk a sízési technikánkat. Egyre biztonságosabban érezzük magunkat a pályán. A pihenő után sportoltunk, agytornáztunk, s mitöbb matekoztunk és szlovákoztunk. A mai vacsora - a bográcsgulyás - eddigi ittlétünk csúcspontja, Kántor Matyi és a szakács közös szerzeménye. Ennyit és ilyen finomat még nem ettünk! Köszönjük Matyi!
  18.04.2017 13:45 | tovább »
 • Bál, bál, maszkabál! Minden jelmez készen áll, szól a nóta, messze száll: Áll a bál, áll a bál, áll a fényes maszkabál!” Gryllus Vilmos jól ismert farsangi dallamaira kezdődött idén az alsó tagozatos tanulók farsangja. A mulatság megnyitása után megkezdődött a jelmezesek bemutatkozása. Sorban jöttek a leleményes öltözetbe bújt lányok és fiúk. A farsangi felvonulás után következett a nagy eszem-iszom és a zenés mulatság. Az ínycsiklandozó sütemények tömkelegéből választhattak a falatozni vágyók. Ezen a vidám délelőttön mindenki jól érezte magát.
  18.04.2017 13:44 | tovább »
 • A sok izgalom, várakozás, készülődés után végre elérkezett a maszkabál napja az óvodában. Már korán reggel boldog kis arcok léptek be az ajtón, és büszkén mutatták be jelmezeiket. A jókedv, móka és kacagás csak fokozódott a sok tánc, játék és jóízű falatozás során.
  18.04.2017 13:44 | tovább »
 • 2016. január 29- én iskolánk igazgatónője, Fekete Anikó ünnepélyesen kiértékelte az elmúlt félévet. A legeredményesebb tanulók igazgatói, illetve osztályfőnöki dicséretben részesültek. Sor került a papírgyűjtés kiértékelésére is, és minden tanuló jutalmul fogyaszthatott az óriási tortából.
  18.04.2017 13:43 | tovább »
 • Az iskolánk röplabdacsapatai a járási döntőben szerepelt. A lányok Dunaszerdahelyen, a fiúk Diósförgepatonyban versenyeztek. Mindkét csapatnak a dobogó 3. fokára sikerült felkerülnie. Gratulálunk a bronzérmeseknek! Lányok: Németh Viktória, Karácsony Dominika, Jókai Leila, Lőrincz Judit, Lénárt Veronika, Nagy Dóra, Gálffy Anna Emese, Patócs Bernadett, Pál Beáta, Ibolya Csilla. Fiúk: Angermayer Dominik Bálint, Csánó Norbert, Gyurkovics Dominik, Kovács Dávid, Mátis István, Mezei Máté, Pörge Balázs, Simon Patrik, Sztrányovszký Patrik Felkészítő: Mgr. Horváth Lajos
  18.04.2017 13:42 | tovább »
 • Január 22-én iskolánk is megemlékezett A magyar kultúra napjáról. E megemlékezés is arra buzdított minket, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének. Fontosnak tartjuk, hogy továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Diákjaink egy szívmelengető műsort adtak elő, kiragadva néhány irodalmi gyöngyszemet a rengetegből. A műsort közös versmondással zártuk, csatlakozva ezzel az anyaországi kezdeményezéshez.
  18.04.2017 13:41 | tovább »
 • Január 21-én kisiskolásaink ismét a Komáromi Jókai Színházba látogattak el. A szép Cerceruska című mesetáncjátékot tekintették meg a Sopron Balett előadásában és a Neofolk együttes élőzenés kíséretével. A történet a képzelet szárnyán elrepítette a gyerekeket a mesék világába.A rendkívül látványos koreográfia mindenkit lenyűgözött. Nagyszerűen szórakoztak kisiskolásaink.
  18.04.2017 13:40 | tovább »
 • December a karácsonyvárás – és ezzel együtt a csodavárás ideje. Az iskolában is igyekeztünk diákjainkkal ráhangolódni erre a gyönyörű ünnepre. Iskolánk énekkara és Diócska néptánccsoportunk ünnepi műsorral köszöntötte a karácsonyt a gyönyörűen feldíszített karácsonyfánál, amelyet ezúton is köszönünk Vargha Krisztiánnak, ajándékozónknak. Az ünnepi műsor a helyi katolikus templomban folytatódott, ahol a Gaudium – régi zenei együttes koncertet adott iskolásainknak és óvodásainknak, adventi hangulatot teremtve gyönyörű zenéjükkel. Csodálatos élményekkel gazdagodva ünnepeltük az év legszebb ünnepét.
  18.04.2017 13:39 | tovább »

 • A karácsonyi ünnepekhez közeledve elsős tanulóink a mézeskalács készítésének hagyományával ismerkedtek meg. Nagy lelkesedéssel és örömmel formázták a szebbnél szebb mézeskalácsokat, melyekkel a szülőket, nagyszülőket ajándékozták meg.
  21.12.2016 15:05 | tovább »
 • Iskolánk tehetséges tanulói hangszeres bemutatót tartottak ovisainknak. A találkozó a zenélés szeretetét és szépségét hivatott élőben közvetíteni a kis apróságok felé. Házi koncert keretében a hallgatóság megismerhette a hegedű, furulya, gitár és zongora csodálatos hangját. Ösztönzően hatott óvodás gyermekeinkre, hogy náluk csak pár évvel idősebb gyerekeket hallottak zenélni. A bemutató célja az volt, hogy a jelenlévő gyerekek ebben a korai, igen fogékony életszakaszban megtapasztalják az élőzene élményét, az „előttük születő zene” örömét, így alapozva meg az igényes zene befogadására való képességet.
  21.12.2016 15:03 | tovább »
 • A gyerekek örömére az óvodába és az iskolába minden évben ellátogat a Mikulás. Ebben a tanévben is fogadtuk Szt. Miklós utódját. Sok –sok érdekes program várta a gyerekeket: felülhettek a szarvassá változott póniló hátára, a felsősök röplabdázhattak, ovisaink és alsós diákjaink megtekinthették a Minimanó Színház előadását. A Mikulás jelenléte igazán ünnepivé és izgalmassá tette ezt a szép napot, ráadásul a gyerekek ígéretet tettek arra, hogy ezentúl mindig jók lesznek.
  21.12.2016 15:02 | tovább »
 • Az adventi készülődés elmaradhatatlan hagyománynak számít iskolánkban, amely során meghitt karácsonyi hangulat lengi be az osztálytermeket és a folyosót. Idén a nagycsoportos óvodások is bekapcsolódtak az előkészületekbe, alsó tagozatos kisdiákjainkkal együtt karácsonyi dalokat adtak elő, majd közösen karácsonyi díszeket és koszorúkat készítettek. A programból a felső tagozatos diákjaink sem maradhattak ki, akik a délután folyamán, az iskola folyosóján készítették el szebbnél szebb alkotásaikat. A közös munka igazi családias hangulatban telt.
  21.12.2016 15:00 | tovább »
 • 2015. november 27- én immár 10. alkalommal rendezték meg a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának felvidéki döntőjét (TUDOK) a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskolában. A verseny célja a Szlovákiában magyarul tanuló diákok tehetségének kibontakoztatása a humán és természettudományokhoz kapcsolódó szakterületeken. Diákjaink, Lénárt Veronika és Simon Patrik méltón képviselték iskolánkat ezen a rangos megmérettetésen. Munkájukban a helyi volt református népiskola történetét mutatták be szép sikerrel. Gratulálunk az elért sikerhez!
  21.12.2016 14:56 | tovább »
 • Az iskolai klubot látogató gyerekek már izgatottan várják a karácsonyt. Hogy az ünnep illata minél előbb beköltözzön hozzájuk, mézeskalácsot sütöttek. Szorgos kezek díszítették a finom süteményeket, amelyekből még a karácsonyfára is jutott.
  21.12.2016 14:54 | tovább »
 • Kilencedikes tanulóink, Lénárt Veronika és NémethViktória sikeresen szerepeltek a Kincskeresők elnevezésű helyi értékeket kutató diákok országos konferenciáján Dunaszerdahelyen. Munkájuk és előadásuk méltán elnyerte a zsűri és a közönség tetszését.
  21.12.2016 14:52 | tovább »
 • Az English One elnevezésű projekt keretein belül az alsó és felső tagozatos diákjaink egy rendhagyó angolórán vehettek részt. Brit származású tanár látogatott el iskolánkba, hogy egy kis ízelítőt adjon az angol kultúrából, és az idegen nyelv használatára ösztönözze a gyerekeket. Az angolórák jó hangulatban teltek, az eleinte egy kissé megszeppent diákok is gyorsan feloldódtak. Simon Andrew az eltérő anyanyelv ellenére is gyorsan megtalálta a közös hangot a gyerekekkel, játékos feladatokkal és humorral fűszerezve tette még élvezetesebbé az órákat.
  21.12.2016 14:50 | tovább »
 • November 6-án Csilizradványon került megrendezésre a 3-4. évfolyamos diákok kidobós versenyének járási döntője. Iskolánk csapata sikeresen vette az akadályokat, így végül az első helyért játszhatott. Szoros mérkőzésen maradt alul a szintén nagyon jól felkészült hazai csapattal szemben. Diákjaink oklevéllel, szép serleggel és sikerélménnyel gazdagodva tértek haza.
  21.12.2016 14:49 | tovább »
 • Az őszi szünet előtti utolsó délután különböző formájú és nagyságú dísztökök, falevél, őszi növény lepte el iskolánkat, hiszen, ha itt az ősz, akkor nem maradhat el a „Tökfesztivál“. A hagyománnyá vált izgalmas rendezvényre nagy lelkesedéssel készültek a gyerekek, szülők és pedagógusok egyaránt. Az otthonról hozott termésekből ötletes kreációk születtek. Köszönjük a kedves szülőknek, hogy ilyen csodálatos közös délutánnal segítették emelni őszi ünnepünk fényét.
  21.12.2016 14:47 | tovább »
 • Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete (IASL) évek óta szervez az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából nemzetközi könyvjelzőcsere-programot. A projekt lényege, hogy a jelentkező iskolai könyvtárakat a résztvevő diákok számát figyelembe véve a szervezők összesorsolják csehországi vagy szlovákiai iskolákkal. A diákok által készített egyedi könyvjelzőket a kisorsolt iskolának kell elküldeni. Célja a kapcsolatteremtés az iskolák között és az olvasás népszerűsítése a könyvjelzők cseréje révén. Iskolánk második alkalommal kapcsolódott be az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő programba. Az egyedi könyvjelzők készítésében a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korcsoport részt vett. Tanulóink nagy örömmel készítették a szebbnél – szebb könyvjelzőket. A különböző technikával készült könyvjelzőket a Trencséni járásban levő Bellusi Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola tanulóival cseréltük ki.
  21.12.2016 14:44 | tovább »
 • Javában zajlik a felkészülés a februárban megrendezendő szülői bállal egybekötött Koszorúcskára. Ekkor mutatják majd be tanulóink azokat a táncokat, melyeket az iskola által szervezett tánctanfolyamon sajátítottak el. A gyerekek Házi Csilla tánctanártól nemcsak a standard- és latin táncok alapjait tanulják meg, hanem etikát, az egymással szembeni illedelmes viselkedés alapjait is.
  21.12.2016 14:42 | tovább »
 • Idén október 28-án került sor iskolánkban a Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíjának átvételére. A Beiratkozási Program azzal a céllal jött létre, hogy minél több magyar család vállalja gyermeke magyar iskolába íratását, ill. hogy ráirányítsa a magyar családok figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára és helyességére. A Rákóczi Szövetséget Katona Csilla és Tárnok Balázs képviselte, akik ismertették a Beiratkozási Program lényegét. Az ünnepélyen részt vett Ibolya Olivér, a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap elnöke. Kis elsőseink és iskolánk tehetséges tanulói nagyon szép műsorral kedveskedtek a vendégeknek.
  21.12.2016 14:41 | tovább »
 • Az aradi vértanúkra emlékeztek diákjaink október 6-án. A jelenlévők mécseseket helyeztek el a vértanúk tiszteletére községünk emlékműjénél.
  21.12.2016 14:39 | tovább »
 • Október 1-jén Görcs Linda és Görcs Tamás tartott néptáncbemutatót és mozgatta meg óvodásainkat, iskolásainkat. Hasznos dolog megismerni a hagyományos játékokat és népi mondókákat, hiszen ez is nemzeti kultúránk szerves része. Igyekszünk hagyományt teremteni a néptáncnak, mely mindenképpen hasznos program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
  21.12.2016 14:34 | tovább »
 • Emlékezetes és mély gondolatokat ébresztő interaktív érzékenyítő foglalkozások zajlottak szeptember 25-én intézményünkben. A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület és a Carissimi Nonprofit Alap tagjai látogattak el hozzánk, hogy bemutassák és a gyerekeknek is elmondják mindennapi életük sajátosságait. Felhívták a figyelmet a fogyatékossággal élő emberek nehézségeire, a külső és belső akadályokra, amelyekkel meg kell küzdeniük. Elhozták leghűbb támogatóikat a kutyákat, amelyek segítenek hátrányos helyzetükön. Az aranyos kutyusok bizonyították az emberhez való hűséget és segítőkészséget. Olyan élményben volt részünk, mely mély nyomokat hagyott és figyelmeztetőként hatott, hogy vigyázzunk egészségünkre, legnagyobb kincsünkre.
  21.12.2016 14:32 | tovább »
 • Szeptember 2-án ünnepi műsorral vette kezdetét a 2015/2016-os tanév.
  Kívánjuk, hogy az elkövetkező munkával, tanulással, tanítással teli hétköznapokban mindannyian találjuk meg azt, ami a napot egyedivé, különlegessé teszi. 
  Közösségünk jövőjének kedvező alakulása leginkább tőlünk függ.

  06.10.2015 10:45 | tovább »

Újdonságok

Kapcsolat

 • ZŠ s MŠ Zsigmonda Móricza s VJM - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
  Hlavná 193 930 02 Orechová Potôň
 • +421 x 31 5543328

Fényképalbum