• Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók, Gyerekek!

          • Mint bizonyára mindenki értesült róla, az Oktatásügyi Minisztérium döntése értelmében 2021. február 8-tól újra kinyithatnak az alapiskolák alsó tagozatai és az óvodák. 

            Az osztályfőnökök a tegnapi nap folyamán felmérték a szülők igényét. Volt, akik örömmel várják az iskolanyitást, sokan viszont féltik gyermeküket elengedni az iskolába, óvodába.

            Az intézményünk fenntartójával való egyeztetés után arra a döntésre jutottunk, hogy mivel járásunkban /Diósförgepatonyban is/ súlyosbodik a járványhelyzet, növekszik a COVID fertőzöttek száma, a Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda február 8-án nem nyitja meg kapuit, folytatódik a távoktatás az alsó tagozaton is.  Kivételt képeznek a létfontosságú területen dolgozó, vagy munkájuk jellegéből adódóan nem otthonról dolgozó szülők gyermekei. Ezt hivatalosan is igazolni tudják, továbbra is látogathatják az óvodát és az iskolai klubot.

            Egy hét múlva a helyzet felülértékelésre kerül. A fejleményekről értesíteni fogjuk Önöket.

            Reméljük, a közeljövőben javulni fog a járványügyi helyzet, s a nappali oktatás a leghamarabb újraindul.

             

            Nehéz napokat élünk! Felelősséggel tartozunk közösségünkért, embertársainkért!

            Óvjuk magunkat és egymást a szigorú óvintézkedések betartásával és a felelősségteljes hozzáállással a kijárási tilalom alatt.

             

            Megértésüket köszönjük és jó egészséget kívánunk mindenkinek!

             

            Tisztelettel, Mgr. Fekete Anikó, a Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda igazgatója

          • Tisztelt Szülők, kedves Tanulók!

          • Az Iskolaügyi Minisztérium rendelete értelmében 2021. január 11-től iskolánk alsó és felső tagozatos tanulói egyaránt távoktatásban részesülnek. Az iskolai klub (napközi) igény szerint működik.

            A terv szerint 2021. január 18-tól az alsó tagozatos tanulók számára megkezdődik a hagyományos iskolai oktatás. A minisztérium ajánlja a szülők/törvényes képviselők és iskolai alkalmazottak tesztelését. A szülő 5 egymás után következő nap igazolhatja gyermeke hiányzását az iskolából.

            2021. január 25-től a felső tagozatos tanulók számára is - a járványügyi helyzet függvényében - megkezdődik a hagyományos iskolai oktatás. Január 22. és 24. között kerül sor a felső tagozatos tanulók, a szülők/törvényes képviselők és iskolai alkalmazottak tesztelésére (a január 8-10. közötti tesztelés nem valósul meg).

            Erőt, egészséget kívánok mindenkinek az új évben!

            Tisztelettel 

            Fekete Anikó, igazgató

            Visszatérés az iskolába - tervezet https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/?fbclid=IwAR07j4KHyvSMWA554_LjLqHWmZ-jwrqdGfDxPkUuglP-CaOZ32SbIXClLRo 

             

          • Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

          • Mivel iskolánk nem kapcsolódott be a pilótatesztelésbe, ezért a felső tagozatos tanulóink továbbra is távoktatásban részesülnek. Bízunk benne, hogy a tanulók januártól a korábban megszokott rendben jöhetnek iskolába.  Az esetleges változásokról értesítjük Önöket.

            Jó egészséget kívánunk!

          • Tisztelt Szülők!

          • Már elérhető a fertőzésmentességről szóló új nyilatkozat iskolánk Edupage oldalán, mely elektronikusan visszaküldhető (lásd. a mellékelt útmutatót). Az elektronikus szülői nyilatkozat csak a szülői belépési kóddal működik.

            Ha elektronikus formában lett elküldve a szülői nyilatkozat, kérjük, november 10-én reggel a tanuló jelentse a bejárati ajtóban ügyeletet tartó személyzetnek.

             

             

          • Tisztelt Szülők, kedves Alsósok!

          • A Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda vezetősége értesít mindenkit, hogy 2020. november 10-én /kedden/ az alsó tagozaton és az iskolai klubban (napköziben) zavartalanul folytatódik a tanítás. Az iskolakonyha is üzemel.

            A tanulók a szülő által aláírt becsületbeli nyilatkozat leadásával térhetnek vissza az iskolába, amely letölthető itt: Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.pdf.pdf​​​​​​​


            A minisztérium honlapján vasárnap késő este megjelent az új szülői nyilatkozat. Az előző érvényét veszítette.

             

            Az edupagen is újra elég beklikkelni, jóváhagyva elküldeni.

            Az alábbi link segítség a kitöltéshez:

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u1132


            Vigyázat: a dátum november 10. legyen!


            Kedden csak a főbejárat (Fő utca felől) lesz nyitva. Itt is kitöltheti a szülő a nyilatkozatot.

            A felső tagozatos diákok számára tovább folytatódik a távoktatás.

            Jó egészséget, kitartást kívánunk szülőnek, diáknak, pedagógusnak egyaránt!

            Tisztelettel: Fekete Anikó, igazgatónő

          • Tisztelt Szülők! Kedves Alsósok!


          • Járásunkban a második tesztelésre is sor kerül, de mi reméljük, november 10-től mindegyik alsó tagozatos osztályunk és napközis csoportunk is folytathatja a megszokott munkáját.

            A tanulóknak szülői nyilatkozatot kell hozniuk, amely letölthető itt:

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti_platne_od_1.11._2020.pdf

            Jó hír viszont az, hogy működik a szülői nyilatkozat gomb az edupage oldalunkon!

            Elég ott beklikkelni, jóváhagyva elküldeni. Az alábbi link segítség a kitöltéshez:

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u1132

            Vigyázat: a dátum november 10. legyen !


            Az óvodáskorú gyermekek és az alsó tagozaton tanulók (a 10. életévüket betöltött 4. osztályosokat is beleértve) nem vesznek részt a tesztelésen.

            1. Amennyiben a gyermekkel egy háztartásban élő személyek közül egyvalaki is pozitív teszteredménnyel rendelkezik, a vele egy háztartásban élők is 10 napos karanténba kerülnek.

            2. Amennyiben a szülők egyike sem abszolválta a tesztet, a minisztérium javaslata a gyermek számára is a 10 napos izoláció.

            3. Csak az a szülő, 10 évnél idősebb testvér vagy más meghatalmazott személy viheti el a gyermeket óvodába, aki negatív teszttel rendelkezik.

            4. Az óvoda területére (udvarára, ill. épületébe) csak olyan személy léphet be, aki negatív teszteredménnyel rendelkezik, és azt az óvoda alkalmazottainak kérésére fel is tudja mutatni. Amennyiben ezt nem tudja vagy nem hajlandó felmutatni, a gyereket nem veszik át a pedagógusok.

            5. Az alsó tagozaton tanulókat a szülők a kapuig kísérik.

            6. Felső tagozaton tanuló diákjaink továbbra is távoktatásban részesülnek.


            Amint kiderül a tesztelés eredménye, értesítjük Önöket, hogy milyen formában folytatódik keddtől az oktatás az iskolánkban.


            Köszönjük türelmüket, megértésüket! Továbbra is vigyázzunk egymásra!

            Kellemes hétvégét és eredményes tesztelést kívánunk! 🙂 


            Tisztelettel, Fekete Anikó, iskolaigazgató



          • Tisztelt Szülők! Kedves Móriczosok!

          • Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket és kedves tanulóinkat az oktatással és a távoktatással kapcsolatosan, amely 2020. október 26-tól lépett érvénybe:

             

            Hétfőtől, október 26-tól csak az alsó tagozatos tanulóink jönnek iskolába, náluk a tanítás ugyanúgy, órarend szerint folytatódik, mint eddig. Ebéd és napközi is lesz, a büfé nem fog működni. Az iskola 7.00től 16.30-ig van nyitva.

             

            felső tagozatra vonatkozó miniszteri rendelet alapján (szám: 2020/17949:1-A1810) tanulóink online/distans tanulási formára térnek át. Kiemelt kommunikációs csatorna az EDUPAGE aplikáció lesz (www.moriczai.edupage.org), melyhez még korábban megkapták az osztályfőnöktől a belépési kódokat. Az online találkozást a Cisco Webex alkalmazáson keresztül tartjuk.

             

            A tanítás naponta 7.30-tól 13.00 óráig tart a következő szétírás szerint: online tanítási óra a Cisco Webex applikáción keresztül, feladatlapok, tesztek, tananyagok, házi feladatok letöltése, megoldása, visszaküldése, kijavítása az Edupage-en keresztül. Tehát ebben az időszakban a tanulók kötelesek részt venni az oktatásban.

             

            A csökkentett órarend szerint 8:20 és 11:45 között zajlanak a tanítási órák. A fennmaradó időben a diák tanul, készül, projektet készít, stb. Távollét esetén a mulasztást a szülőnek igazolnia kell az osztályfőnöknél. Az edupage automatikusan jelzi a bejelentkezett diákok igazolt iskolalátogatását. A tanulók ebédszünete 11.45 és 12.15 között van. Fontos tudatosítani, hogy nem szünidő van, hanem távoktatás!

            Kérjük a Kedves Szülőket, figyeljenek oda, hogy a gyerekek naponta vegyenek részt az oktatásban, végezzék feladataikat 7.30 és 13.00 között!

             

            Az órarend módosítva lett, elmaradnak az alábbi tanórák: testnevelés, informatika, technika, etika, hittan, képzőművészeti, zenei és polgári nevelés. Az így kimaradó tanórák helyett a tanulók pihenhetnek, mozoghatnak, stb. Délutánonként töltsenek minél több időt a friss levegőn!

            A tanulók érdemjegyeit, a mulasztott tanórákat figyelemmel követhetik a moriczai.edupage.org oldalon az osztályfőnököktől kapott bejelentkezési adatok segítségével.

            Pontos tájékoztatást folyamatosan és továbbra is közölni fogunk. Kérünk minden Tisztelt Szülőt és Kedves Tanulót a megértésre és az együttműködésre. Bármilyen probléma esetén elsődlegesen forduljanak bizalommal az osztályfőnökhöz!

            Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

             

            Jó egészséget!

             

                                                                                                          az iskola vezetősége

             

            Az aktualizált minisztériumi rendelet itt olvasható:

            https://www.minedu.sk/data/att/17691.pdf

             

            A törvényes képviselő nyilatkozata a fertőzésmentességről: 

            Vyhlasenie o bezinfekcnosti

             

          • Óvodai közlemény!

          • Tisztelt Szülők!

             

            A Szlovák Köztársaság Oktatásügyi Minisztériuma által kiadott határozat alapján az őszi szünet a 2020/2021-es tanévben az óvodákra is vonatkozik a következő napokon: október 30., november 2., november 6. és november 9.

            Az óvoda ezeken a napokon nem üzemel!

            Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

             

            Oznámenie pre materskú školu!

            Vážení rodičia!

             

            Na základe Rozhodnutia ministra školstva a VVaŠ č. 2020/17949:1-A1810 z 23. októbra 2020 jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách (teda aj MŠ) v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

            V tom čase bude naša MŠ uzatvorená!

            Všetkým Vám prajeme veľa zdravia!

             

             

                                                                                   Mgr. Fekete Anikó      Bc. Bartalov Andrea

                                                                                     igazgató, riaditeľ       zást. riaditeľa pre MŠ

             

          • Közlemény

          •  

            A Szlovák Köztársaság Oktatásügyi Minisztériuma által kiadott utasítások alapján október 26-tól, hétfőtől az iskola felső tagozata (5-9.évfolyam)  távoktatásra áll át.

            A tanítás elektronikusan – online zajlik majd. Bővebb információkat a tanítás menetéről később továbbítunk.

            Az alsó tagozat és az iskolai klub (napközi) változatlan formában működik.

            Módosul az őszi szünet időpontja: október 30. (péntek) + november 2. (hétfő), megtoldva 2 rendkívüli szünetnappal november 6. (péntek) +november 9-én (hétfő).

            Az óvodában felmért igények az őszi szünetre vonatkozólag módosulnak. Október 29-én üzemel az óvoda. Október 30-án az óvoda a korábbi igények alapján zárva lesz. A további iskolaszüneti napokra újra felmérjük az igényeket.

            Minden újabb fejleményről azonnal tájékoztatjuk Önöket!

            Mindenkinek jó egészséget kívánok!

                                                                                   Mgr. Fekete Anikó, igazgatónő

          • !!! FONTOS !!!

          •  

            Felhívjuk a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy 2020.10.12-től a következő határozat lép

            életbe:

            - védőmaszk viselése az alsó tagozatos tanulóknak is kötelező, az épületen belül és kívül is

            - a tornatermet meghatározatlan ideig még mindig nem lehet igénybe venni

            - a szakkörök nem működhetnek

            - nem valósulhatnak meg iskolai kirándulások, exkurziók, versenyek, rendezvények

            - az iskolai klub szigorú feltételek mellett működhet.

             

            Bővebb információ:

            https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-o-opatreniach-pre-skoly-12102020/

             

          • Kedves Szülők!

          • Az Iskolaügyi Minisztérium szeptember 16-tól ismét frissítette az útmutatót, ill. az ajánlást az év eleji szabályrendszerrel kapcsolatban:
             

            • Az iskola épületébe SENKI nem léphet be az alkalmazottakon és a tanulókon kívül, csak igazgatói külön engedéllyel, nyilatkozat kitöltése után A fertőzésmentességről szóló nyilatkozat kitölthető az iskola portájánál, valamint letölthető az iskola honlapjáról.
            • Az iskolával való kapcsolattartás elektronikus formában zajlik (telefon: 5543328, e-mail: zsorechovapoton@centrum.sk)
            • Kérjük, hogy a szülők gyermekük osztályfőnökével/pedagógusával szintén telefonon, ill. emailben tartsák a kapcsolatot. Az épületbe ők sem léphetnek be.
            • Szájmaszk viselése az iskola épületén belül kötelező a felső tagozatos diákoknak. Az alsó tagozatos tanulóknak ajánlott.
            • Ha a tanuló 3 egymást követő napon hiányzik, akkor köteles szülői nyilatkozatot leadni az osztályfőnöknek az iskolába való visszatéréskor A hiányzásba a hétvége is beleszámítódik, tehát ha diák csak pénteken vagy csak hétfőn hiányzik, akkor is 3 napnak számít a hiányzása, és kötelező kitölteni a nyilatkozatot.
            • Ha tanuló 5 egymást követő munkanapnál többet hiányzik, akkor orvosi igazolásra van szükség- ebben az esetben csak a munkanapok számítanak, a hétvége nem.
            • A tanulónál minden nap kell lenni 2 szájmaszknak és 1 csomag papír zsebkendőnek.
            • Ha a tanulónál felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja (ezt csak az orvos vagy a közegészségügyi hivatal állapíthatja meg), akkor a szülő haladéktalanul értesíti az osztályfőnököt és az igazgatót. Hasonlóképpen köteles értesíteni, ha a gyermek számára karantén van elrendelve. A fenti esetekben a tanuló nem mehet iskolába.

             

            Kérjük Önöket, hogy segítsék munkánkat annak érdekében, hogy a járvány diákjaink körében ne üsse fel fejét. Bízunk benne, hogy iskolánk kimarad a Covid-19 megpróbáltatásaiból.

            Kérjük, figyeljék gyermekük egészségi állapotát!

             

            A törvényes képviselő nyilatkozata a fertőzésmentességről: 

            Letöltés

             

            Fertőzésmentességről szóló nyilatkozat /látogatók/:

            Letöltés


            Mindez részletesen megtalálható a minisztérium honlapján: https://www.minedu.sk/data/att/17464.pdf

             

            az iskola vezetősége
             

          • Tájékoztató a 2020/2021-es tanévkezdéssel kapcsolatban

          • Tisztelt Szülők!
            A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel és figyelembe véve az oktatásügyi minisztérium
            útmutatásait, a 2020/21-es tanévnyitót nem a hagyományos módon fogjuk megrendezni.
            Az elsős tanulók részére az udvaron, rossz idő esetén az osztályban tartható ünnepélyes
            tanévnyitó. Az elsősök törvényes képviselője /1 szülő/ csak szájmaszkban tartózkodhat az
            épületben és az iskola területén. Kisdiákjaink ezen a napon megkapják az iskolatáskát is.
            A többi tanuló tanévnyitója szülői kíséret nélkül az udvaron, rossz idő esetén az osztályban
            lesz az osztályfőnökkel a következő időrend szerint:
            1., 2., 3., 4. osztály: 8.00
            5. és 6. osztály: 8.30
            7., 8., 9. osztály: 9.00
            A tanévnyitót követően a diákok hazamennek. Ezen a napon nincs ebéd, sem napközi.
            Kérjük a Tisztelt Szülőket, tanulmányozzák át a szülőkre és gyermekeikre vonatkozó
            szabályokat, melyek a csatolt linken olvashatóak. Az iskolába érkezés első napján
            (szeptember 2-án) a tanuló leadja a szülő által aláírt, a gyermeke fertőzésmentességét
            bizonyító becsületbeli nyilatkozatot. (1. sz. melléklet). Ha bármilyen oknál fogva három
            napnál többet hiányzik a tanuló, a nyilatkozatot újra ki kell tölteni. (2. sz. melléklet).
            Amennyiben nem lehetséges a nyomtatványok letöltése, augusztus 27-én és 28-án, a portán,
            ill. a konyhavezetőnél 8.00 és 13.00 óra között átvehetők.
            A tanítás csütörtökön kezdődik, váltócipőt, higiéniai csomagot, iskolatáskát tankönyvekkel és
            két szájmaszkot kell hozni. Az ebédlő és napközi is csütörtöktől működik. 
            Szeptember 3-án és 4-én osztályfőnöki órák lesznek a rendtartásról, a biztonsági és
            közegészségügyi előírásokról, a higiéniai szabályokról, a szervezési kérdésekről, továbbá sor
            kerül a tankönyvcserére is.
            Az alsó tagozatos tanulók az oldalsó (napközis) bejáraton, a felső tagozatos tanulók a
            főbejáraton keresztül érkeznek. Az iskolát 7:20-kor nyitjuk, a tanítást követően (12.00)
            mindenki elhagyja az épületet. Az iskolai klub az 1-4. osztály tanulói részére fog működni.
            Minden további információt az osztályfőnökök üzenetben elküldenek. Az alsó
            tagozat diákjainak a szájmaszk viselete az iskola egész épületében kötelező, kivétel
            a saját osztályterem, ahol javasolt. A felső tagozatos diákoknak a saját osztályteremben
            is kötelező a szájmaszk viselete. Ezek a rendelkezések 2020. szeptember 14-ig maradnak
            érvényben, de a járványügyi helyzettől függően akár hosszabb ideig is.
            A nevelés és oktatás szervezése és feltételei az alapiskolákban a 2020/21-es tanévben:
            A teljes dokumentum megtekinthető itt:
            https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske-zariadenia-skd-cvc-zus-jazykove-
            skoly/
            Köszönjük, hogy segítenek betartani az elrendelt közegészségügyi intézkedéseket. Közös
            célunk, hogy iskolánk működjön, ne kelljen a tanítást megszakítani.

             

             

             

          • Oznámenie o voľných pracovných miestach

          • Základná škola s materskou školou Zsigmonda Móricza s vyučovacím jazykom maďarským v Orechovej Potôni – Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda prijme do pracovného pomeru od školského roku 2020/2021, t. j. od 01. septembra 2020  kvalifikovaného odborného  zamestnanca pre nižšie stredné vzdelávanie s nasledovnou  aprobáciou a  s ukončeným adaptačným vzdelaním:

            •  sociálny pedagóg.

            Požadované doklady: žiadosť o prijatie do pracovného pomeru, profesijný životopis, úradne overené kópie dokladov o vzdelaní, potvrdenie o ukončení adaptačného vzdelania.

            Od 01. septembra tiež  prijmeme do pracovného pomeru jednu osobu na pozíciu:

            • pomocná kuchárka – upratovačka (na 50 – 50 % pracovný pomer).

            Požadované doklady: žiadosť o prijatie do pracovného pomeru, profesijný životopis.

            Termín doručenia dokladov: do 26. 08. 2020 do 12,00 hod. na adresu školy: Základná škola s materskou školou Zsigmonda Móricza s vyučovacím jazykom maďarským – Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda, Hlavná ulica č. 193, 930 02 Orechová Potôň, alebo elektronicky na adresu: zsorechovapoton@centrum.sk. Informácie na tel. čísle školy: 031 5543328, alebo na tel. čísle riaditeľky školy: +421 907 037 838.

             

                                                                                        Mgr. Anikó Fekete – riaditeľka školy a školských zariadení

          • Adó 2%-a

          • Kedves Szülők, Tisztelt Iskolabarátok!

            A Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda mellett működő Szülői Szövetség évről évre
            nagymértékű anyagi támogatással segíti iskolánk és óvodánk modern oktatási eszközökkel
            való ellátottságát. Az ilyen jellegű támogató tevékenységhez az anyagi forrást a szülők és
            iskolabarátok nyújtják, melyért nagy köszönet minden támogatónak.Kérjük Önöket, adójuk
            2% -ának felajánlásával segítsék továbbra is ezt a nemes és segítőkész munkát! 

            Köszönettel,
            Mgr. Fekete Anikó, igazgatónő és Mgr. Varga Norbert, a SZSZ elnöke

            A szülői szövetség adataival ellátott nyomtatványok átvehetők az iskola titkárságán vagy 
            letölthetők: