Menü:

 • Étlap

 • Gyere közénk!

 • Anyák napja az oviban

  Új fényképek a Anyák napja az oviban albumban

  Az anyák napja az egyik legmeghatóbb ünnepünk, hiszen az előtt az ember előtt tisztelgünk ezen a napon, akinek születésünktől kezdve mindent köszönhetünk. Mindkét csoportban külön-külön műsorral készültek az óvodások, ahová anyukák, nagymamák, keresztmamák látogattak el. A gyerekek nagyon ügyesen felkészültek a köszöntőre, és az énekek, versek mellett kis ajándékkal is kedveskedtek anyák napja alkalmából. Gratulálunk a gyerekeknek a szép műsorhoz és köszönjük az óvónőknek a felkészítést!

 • Sikeres vegyészeink

  Új fényképek a Sikeres vegyészeink albumban

  Tóth Zsófia, 9. osztályos tanulónk március 23-án sikeresen képviselte iskolánkat a kémiai olimpiász járási fordulóján. Hetedikes diákjaink, Tóth Erika és Nagy Fanni a XXIX. Hevesy György Kárpát-medencei Kémia Verseny felvidéki fordulóján vettek részt Komáromban, ahol Erika az 1. helyen, Fanni pedig a 2. helyen végzett. Gratulálunk tanulóinknak az elért eredményekhez!

 • Rendhagyó tanóra

  Új fényképek a Rendhagyó tanóra albumban

  A Vekker Műhely azzal a céllal alakult meg öt évvel ezelőtt, hogy meghonosítsa a színházi nevelés műfaját. Azóta járja az iskolákat különböző korosztályok számára készült foglalkozásokkal. A legújabb, Ne csukd be a szemed! 12–13 éveseknek szól, és a másság elfogadását segíti. Ezzel a foglalkozással érkeztek hozzánk, amelyen intézményünk 6. és 7. évfolyamos tanulói vettek részt. Hogyan viszonyul egy átlagos osztály egy hallássérült kislányhoz? Befogadják? Fárasztónak tartják a vele való kommunikációt? Mit érez egy fogyatékkal élő 13 éves gyerek? Miben más ő, mint a többiek, és vajon integrálható-e a közösségbe? Ezeket a kérdéseket tette fel előadásában a Vekker Műhely. A tartalmas és élvezetes foglalkozás elnyerte tanulóink tetszését, és szinte észrevétlenül fogadták be hallássérült társukat az osztályközösségbe.

 • Irodalmi verseny

  Iskolánk hetedik évfolyamos tanulói ismét bekapcsolódtak a Katedra folyóirat által szervezett irodalmi versenybe. A szeptembertől januárig zajló levelezős fordulókba közel 80 háromfős csapat kapcsolódott be. Az ötfordulós verseny feladatait tanulóink kitűnő eredménnyel oldották meg. A döntőre 15 csapat kapott meghívást, amelyek az ország különböző pontjairól érkeztek. Diósi Fürgék nevet viselő csapatunk – Nagy Fanni, Sátor Bence, Varga Nóra- szintén bejutott az országos döntőbe, amelyre május 15-én került sor Dunaszerdahelyen. Tanulóink jelesre vizsgáztak, s végül a mezőny legfiatalabbjaiként az előkelő II. helyet szerezték meg. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

 • Mesevetélkedő – magyarországi nagydöntő

  Május 14-én iskolánk 2 csapata képviselte Szlovákiát Szegeden, a ,,7mérföldes csizmában heted7 határon át“- elnevezésű mesevetélkedő magyarországi nagydöntőjén. A több hónapon át tartó versenyen a gyerekek fordulóról fordulóra egyre több mesével ismerkedtek meg, így a feladványok helyes megfejtéseihez immáron 16 mese alapos ismeretével juthattak csak el. A csapatoknak illusztrációt is kellett készíteni kedvenc meséjükről, emellett villámkérdések, keresztrejtvény, játékos próbatételek várták őket, akárcsak a mesében. A kitartó munkának meglett az eredménye, a Kalandorok csapata (Nagy Bernadett, Papík Zsóka, Varga Katalin) a 2.helyezést, a Tökmagok csapata (Gerasimov Sebastián, Kecskés Bence, Lelkes Márk, Molnár László) az 1.helyezést érte el. Gratulálunk mindkét csapatnak a fantasztikus eredményhez!

 • Anyák napját ünnepeltük

  Új fényképek a Anyák napját ünnepeltük albumban

  Május 11-én intézményünk gyermekei az egyik legszebb tavaszi ünnep alkalmából az édesanyákat és nagymamákat köszöntötték. A gyermekek színes, színvonalas műsorában helyet kaptak a szép dallamok, lélekemelő versek, de természetesen nem maradhatott el a néptánc és a szerkesztett játék sem. A megható ünnepségen zsúfolásig megtelt a helyi kultúrház, ahol a könnyes szemű közönség minden szereplő gyermeket tapssal jutalmazott.

 • Sütés-főzés

  Iskolánk tanulói technika órán többek közt a sütés-főzés alapjainak elsajátításával is próbálkoznak Most palacsintát készítettek. A palacsinták annyira finomak lettek, hogy egy morzsa sem maradt a tányéron.

 • Névadónkra emlékeztünk

  Új fényképek a Névadónkra emlékeztünk albumban

  2012. december 17-e különleges nap volt iskolánk életében, ugyanis intézményünk ezen a napon vette fel Móricz Zsigmond nevét. Öt év elteltével az évforduló napján erre az eseményre, valamint a kiváló íróra emlékeztünk. Az ünnepség az intézmény igazgatónőjének, Fekete Anikónak ünnepi beszédével kezdődött, majd tehetséges tanulóink ünnepi műsora következett. Községünk polgármestere, Gálffy Szilárd mérnök emlékplaketteket adott át azoknak a nyugdíjas éveiket töltő pedagógusoknak, akik a magyar oktatás kezdeteitől oktató-nevelői tevékenységükkel hozzájárultak intézményünk diákjainak sikereihez. Ezt követően sor került az emléklapok átadására, melyet volt pedagógusok és alkalmazottak kiemelkedő szakmai tevékenységük, lelkiismeretes munkájuk elismeréseként vehettek át iskolánk igazgatónőjétől. Azok a volt diákok, akik első Móriczos diákként vitték tovább iskolánk hírnevét, Móricz Díjban részesültek. A Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda minden tanulója intézményünk logójával díszített nyakkendővel lett gazdagabb. Az ünnepi műsor után intézményünk névadójának domborművénél elhelyeztük a kegyelet koszorúit. Az iskola aulájában megtekinthető volt intézményünk életéről szóló kiállítás, iskolánk volt diákjainak, Kovács Csonga Anikónak és Račko Alexandrának tárlata, Lipcsey György, névadónk domborműve készítőjének néhány kiemelkedő alkotása, valamint Lelkes Ödön fotokiállítása.

 • Jeles névadónkra emlékeztünk

  Új fényképek a Jeles névadónkra emlékeztünk albumban

  Intézményünk öt éve vette fel Móricz Zsigmond nevét. Erre az eseményre, valamint a kiváló íróra emlékeztünk április 30-án. Az ünnepség az intézmény igazgatónőjének, Fekete Anikónak ünnepi beszédével kezdődött, majd tehetséges tanulóink ünnepi műsora következett. Községünk polgármestere, Gálffy Szilárd mérnök emlékplaketteket adott át azoknak a nyugdíjas éveiket töltő pedagógusoknak, akik oktató-nevelői tevékenységükkel hozzájárultak intézményünk diákjainak sikereihez. Ezt követően sor került az emléklapok átadására, melyet volt pedagógusok és alkalmazottak kiemelkedő szakmai tevékenységük, lelkiismeretes munkájuk elismeréseként vehettek át iskolánk igazgatónőjétől. Azok a volt diákok, akik első Móriczos diákként vitték tovább iskolánk hírnevét, Móricz Díjban részesültek. A Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda minden tanulója intézményünk logójával díszített nyakkendővel lett gazdagabb. Az ünnepi műsor után intézményünk névadójának domborművénél elhelyeztük a kegyelet koszorúit. Az iskola aulájában megtekinthető volt intézményünk életéről szóló kiállítás, iskolánk volt diákjainak, Kovács Csonga Anikónak és Račko Alexandrának tárlata, Lipcsey György, névadónk domborműve készítőjének néhány kiemelkedő alkotása, valamint Lelkes Ödön fotokiállítása.

 • Étlap

 • Meghívó

 • „Rajzolj és nyerj!"

  Iskolánk 3 tanulója szerepelt sikeresen a csallóközcsütörtöki Játékvár Játszóház „Rajzolj és nyerj!" címmel meghirdetett rajzpályázatán. 
  Bernáth Zsófi, 3. osztályos tanuló a 2. kategóriában az I. helyet és a zsűri különdíját szerezte meg.
  Varga Krisztina, 3. osztályos tanuló a 2. kategóriában különdíjat kapott. 
  Felkészítőjük Mészáros Anikó.
  Simon Klaudia, 5. osztályos tanuló a 3. kategóriában a II. helyet szerezte meg. 
  Felkészítője: Molnár Erika.
  Csak így tovább!

 • Föld napja a Móriczban

  Új fényképek a Föld napja a Móriczban albumban

  2018.április 23-án a Föld napja alkalmából az első és második osztályos tanulók egy rendhagyó környezetvédelmi órán vehettek részt a Vekker műhely közreműködésével. Az óra témája „Rejtélyes betegségek Boldogfalán“ volt. Csilla és Kati doktor nénik a gyerekek közreműködésével vizsgálták a rejtélyes betegségek okait, illetve játékos formában próbáltak megoldást keresni a betegségek megelőzésére. A rendhagyó óra után a gyerekek kreatív foglakozás keretén belül környezetvédelemmel kapcsolatos plakátokat készítettek, mellyel a környezetünk megóvására próbálták felhívni a figyelmet.

 • Föld napja a Móriczban

  Új fényképek a Föld napja a Móriczban albumban

  A Föld napja alkalmából világszerte rengeteg környezetvédelmi programot szerveznek. Április 23-án a mi iskolánk is színes programokkal próbálta felhívni a gyerekek figyelmét Földünk természeti környezetének megóvására. Először Lelkes Ödön madárfotós előadásán vettünk részt, akinek képei által megismerhettük Csallóköz madárvilágát. Vetítéssel egybekötött beszámolók segítségével a tanulók a természetvédelem fontosságára világítottak rá, m ajd egy rövid teszt során kiderült, hogy a gyerekek mennyire környezettudatosak. A délelőtt során az alsó tagozatos diákok plakátokat, a felső tagozatos osztályok hulladékokból készítettek kreatívabbnál kreatívabb tárgyakat. Papírgyűjtés kiértékelésével zártuk a napot, ahol a legszorgalmasabbakat ajándékkal jutalmaztuk. Bízunk benne, hogy a nap folyamán sikerült ráébreszteni diákjainkat bolygónk megóvására.

 • Hontalanság évei

  Új fényképek a Hontalanság évei albumban

  A Felvidékről kitelepítettek emléknapja alkalmából a Rákóczi Szövetség jóvoltából ismét megrendezésre került a Hontalanság évei elnevezésű történelmi vetélkedő, amelynek ezúttal az ekecsi Arany János Alapiskola adott otthont. 9. évfolyamos tanulóink, Tóth Zsófia, Végh Bettina és Kiss Levente képviselték iskolánkat ezen a versenyen. Felkészültségüknek köszönhetően az előkelő 1. helyen végeztek. Gratulálunk a szép eredményhez! Felkészítő: Orisko Éva

 • „KÖLYÖK“ BARÁTSÁG FUTÓVERSENY 2018

  Április 21-én 37. alkalommal került megrendezésre a Barátság Futóverseny Diósförgepatonyban. A rendezvény a diákok versenyével rajtolt a délelőtti órákban, melyre 17. alkalommal került sor a helyi sportpályán. A „kölyök“ futóversenyen több, mint 90 versenyző állt rajthoz. A gyerekek 10 kategóriában versenyeztek. A legsikeresebb tanulók a közelgő járási atlétikai diákversenyen folytathatják a versenyzést. A legnagyobb létszámban az óvodások vettek részt a futók versenyén, összesen 30-an. A verseny végén ismét a helyi óvoda csapata vehette át a vándorserleget, amely egy egész évig, a következő év versenyéig lesz az ovisok birtokában., ,

 • Járási kidobós versenyen

  2018. 4. 18- án a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskolában megrendezett járási kidobós versenyen 4.,5., 6., 7. osztályos lányaink 4. helyezést értek el.A csapat tagjai: Papik Zsóka, Varga Katalin, Nagy Anett, Bódis Enikő, Simon Klaudia, Virágh Noémi, Bogyó Lara, Pollák Zsófi, Bartal Dóra, Dušek Vivien, Forró Noémi, Bartal Anikó, Puha Lara, Nagy Fanni.

 • Járási kézilabda bajnokság

  2018. 4. 9- én a dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban megrendezett járási kézilabda bajnokságon felső tagozatos fiú sportolóink az előkelő harmadik helyen végeztek.
  A csapat tagjai: Bernáth Bálint Elemér, Bernáth Krisztián, Kecskés Gergő, Koczó Lázár, Gálffy Pál Dávid, Miklós Márk, Molnár Frigyes, Molnár Péter, Nagy Balázs, Nagy Dániel, Nagy Máté, Pollák Károly

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

 • ZŠ s MŠ Zsigmonda Móricza s VJM - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
  Hlavná 193 930 02 Orechová Potôň
 • +421 x 31 5543328

Fényképalbum