Menü:

 • Anyák napját ünnepeltük

  Új fényképek a Anyák napját ünnepeltük albumban

  Május 11-én intézményünk gyermekei az egyik legszebb tavaszi ünnep alkalmából az édesanyákat és nagymamákat köszöntötték. A gyermekek színes, színvonalas műsorában helyet kaptak a szép dallamok, lélekemelő versek, de természetesen nem maradhatott el a néptánc és a szerkesztett játék sem. A megható ünnepségen zsúfolásig megtelt a helyi kultúrház, ahol a könnyes szemű közönség minden szereplő gyermeket tapssal jutalmazott.

 • Sütés-főzés

  Iskolánk tanulói technika órán többek közt a sütés-főzés alapjainak elsajátításával is próbálkoznak Most palacsintát készítettek. A palacsinták annyira finomak lettek, hogy egy morzsa sem maradt a tányéron.

 • Névadónkra emlékeztünk

  Új fényképek a Névadónkra emlékeztünk albumban

  2012. december 17-e különleges nap volt iskolánk életében, ugyanis intézményünk ezen a napon vette fel Móricz Zsigmond nevét. Öt év elteltével az évforduló napján erre az eseményre, valamint a kiváló íróra emlékeztünk. Az ünnepség az intézmény igazgatónőjének, Fekete Anikónak ünnepi beszédével kezdődött, majd tehetséges tanulóink ünnepi műsora következett. Községünk polgármestere, Gálffy Szilárd mérnök emlékplaketteket adott át azoknak a nyugdíjas éveiket töltő pedagógusoknak, akik a magyar oktatás kezdeteitől oktató-nevelői tevékenységükkel hozzájárultak intézményünk diákjainak sikereihez. Ezt követően sor került az emléklapok átadására, melyet volt pedagógusok és alkalmazottak kiemelkedő szakmai tevékenységük, lelkiismeretes munkájuk elismeréseként vehettek át iskolánk igazgatónőjétől. Azok a volt diákok, akik első Móriczos diákként vitték tovább iskolánk hírnevét, Móricz Díjban részesültek. A Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda minden tanulója intézményünk logójával díszített nyakkendővel lett gazdagabb. Az ünnepi műsor után intézményünk névadójának domborművénél elhelyeztük a kegyelet koszorúit. Az iskola aulájában megtekinthető volt intézményünk életéről szóló kiállítás, iskolánk volt diákjainak, Kovács Csonga Anikónak és Račko Alexandrának tárlata, Lipcsey György, névadónk domborműve készítőjének néhány kiemelkedő alkotása, valamint Lelkes Ödön fotokiállítása.

 • Jeles névadónkra emlékeztünk

  Új fényképek a Jeles névadónkra emlékeztünk albumban

  Intézményünk öt éve vette fel Móricz Zsigmond nevét. Erre az eseményre, valamint a kiváló íróra emlékeztünk április 30-án. Az ünnepség az intézmény igazgatónőjének, Fekete Anikónak ünnepi beszédével kezdődött, majd tehetséges tanulóink ünnepi műsora következett. Községünk polgármestere, Gálffy Szilárd mérnök emlékplaketteket adott át azoknak a nyugdíjas éveiket töltő pedagógusoknak, akik oktató-nevelői tevékenységükkel hozzájárultak intézményünk diákjainak sikereihez. Ezt követően sor került az emléklapok átadására, melyet volt pedagógusok és alkalmazottak kiemelkedő szakmai tevékenységük, lelkiismeretes munkájuk elismeréseként vehettek át iskolánk igazgatónőjétől. Azok a volt diákok, akik első Móriczos diákként vitték tovább iskolánk hírnevét, Móricz Díjban részesültek. A Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda minden tanulója intézményünk logójával díszített nyakkendővel lett gazdagabb. Az ünnepi műsor után intézményünk névadójának domborművénél elhelyeztük a kegyelet koszorúit. Az iskola aulájában megtekinthető volt intézményünk életéről szóló kiállítás, iskolánk volt diákjainak, Kovács Csonga Anikónak és Račko Alexandrának tárlata, Lipcsey György, névadónk domborműve készítőjének néhány kiemelkedő alkotása, valamint Lelkes Ödön fotokiállítása.

 • Étlap

 • Meghívó

 • „Rajzolj és nyerj!"

  Iskolánk 3 tanulója szerepelt sikeresen a csallóközcsütörtöki Játékvár Játszóház „Rajzolj és nyerj!" címmel meghirdetett rajzpályázatán. 
  Bernáth Zsófi, 3. osztályos tanuló a 2. kategóriában az I. helyet és a zsűri különdíját szerezte meg.
  Varga Krisztina, 3. osztályos tanuló a 2. kategóriában különdíjat kapott. 
  Felkészítőjük Mészáros Anikó.
  Simon Klaudia, 5. osztályos tanuló a 3. kategóriában a II. helyet szerezte meg. 
  Felkészítője: Molnár Erika.
  Csak így tovább!

 • Föld napja a Móriczban

  Új fényképek a Föld napja a Móriczban albumban

  2018.április 23-án a Föld napja alkalmából az első és második osztályos tanulók egy rendhagyó környezetvédelmi órán vehettek részt a Vekker műhely közreműködésével. Az óra témája „Rejtélyes betegségek Boldogfalán“ volt. Csilla és Kati doktor nénik a gyerekek közreműködésével vizsgálták a rejtélyes betegségek okait, illetve játékos formában próbáltak megoldást keresni a betegségek megelőzésére. A rendhagyó óra után a gyerekek kreatív foglakozás keretén belül környezetvédelemmel kapcsolatos plakátokat készítettek, mellyel a környezetünk megóvására próbálták felhívni a figyelmet.

 • Föld napja a Móriczban

  Új fényképek a Föld napja a Móriczban albumban

  A Föld napja alkalmából világszerte rengeteg környezetvédelmi programot szerveznek. Április 23-án a mi iskolánk is színes programokkal próbálta felhívni a gyerekek figyelmét Földünk természeti környezetének megóvására. Először Lelkes Ödön madárfotós előadásán vettünk részt, akinek képei által megismerhettük Csallóköz madárvilágát. Vetítéssel egybekötött beszámolók segítségével a tanulók a természetvédelem fontosságára világítottak rá, m ajd egy rövid teszt során kiderült, hogy a gyerekek mennyire környezettudatosak. A délelőtt során az alsó tagozatos diákok plakátokat, a felső tagozatos osztályok hulladékokból készítettek kreatívabbnál kreatívabb tárgyakat. Papírgyűjtés kiértékelésével zártuk a napot, ahol a legszorgalmasabbakat ajándékkal jutalmaztuk. Bízunk benne, hogy a nap folyamán sikerült ráébreszteni diákjainkat bolygónk megóvására.

 • Hontalanság évei

  Új fényképek a Hontalanság évei albumban

  A Felvidékről kitelepítettek emléknapja alkalmából a Rákóczi Szövetség jóvoltából ismét megrendezésre került a Hontalanság évei elnevezésű történelmi vetélkedő, amelynek ezúttal az ekecsi Arany János Alapiskola adott otthont. 9. évfolyamos tanulóink, Tóth Zsófia, Végh Bettina és Kiss Levente képviselték iskolánkat ezen a versenyen. Felkészültségüknek köszönhetően az előkelő 1. helyen végeztek. Gratulálunk a szép eredményhez! Felkészítő: Orisko Éva

 • „KÖLYÖK“ BARÁTSÁG FUTÓVERSENY 2018

  Április 21-én 37. alkalommal került megrendezésre a Barátság Futóverseny Diósförgepatonyban. A rendezvény a diákok versenyével rajtolt a délelőtti órákban, melyre 17. alkalommal került sor a helyi sportpályán. A „kölyök“ futóversenyen több, mint 90 versenyző állt rajthoz. A gyerekek 10 kategóriában versenyeztek. A legsikeresebb tanulók a közelgő járási atlétikai diákversenyen folytathatják a versenyzést. A legnagyobb létszámban az óvodások vettek részt a futók versenyén, összesen 30-an. A verseny végén ismét a helyi óvoda csapata vehette át a vándorserleget, amely egy egész évig, a következő év versenyéig lesz az ovisok birtokában., ,

 • Járási kidobós versenyen

  2018. 4. 18- án a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskolában megrendezett járási kidobós versenyen 4.,5., 6., 7. osztályos lányaink 4. helyezést értek el.A csapat tagjai: Papik Zsóka, Varga Katalin, Nagy Anett, Bódis Enikő, Simon Klaudia, Virágh Noémi, Bogyó Lara, Pollák Zsófi, Bartal Dóra, Dušek Vivien, Forró Noémi, Bartal Anikó, Puha Lara, Nagy Fanni.

 • Járási kézilabda bajnokság

  2018. 4. 9- én a dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban megrendezett járási kézilabda bajnokságon felső tagozatos fiú sportolóink az előkelő harmadik helyen végeztek.
  A csapat tagjai: Bernáth Bálint Elemér, Bernáth Krisztián, Kecskés Gergő, Koczó Lázár, Gálffy Pál Dávid, Miklós Márk, Molnár Frigyes, Molnár Péter, Nagy Balázs, Nagy Dániel, Nagy Máté, Pollák Károly

 • Átdobós

  Alsó tagozatos diákjaink bekapcsolódtak egy újnak számító versenybe, az átdobósba. A kétfordulós megmérettetésen ügyes diákjaink a harmadik helyen végeztek.
  A csapat tagjai: Papik Zsóka, Gálfy Krisztián, Varga Katalin, Gerasimov Sebastian

 • Mesevetélkedő – szlovákiai országos döntő

  9. esztendeje vetélkednek a „7 mérföldes csizmában heted7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedő fordulóin a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda diákjai, akik április 25-én, Vásárúton, a szlovákiai országos döntőn mérték össze az eddig megszerzett ismereteiket, leleményességüket és találékonyságukat a többi versenyzővel. A vetélkedő során minden egyes fordulóra újabb 3-3 meséből kellett felkészülni az alsó tagozatos diákoknak, így a döntőben már olyan feladványokra számíthattak, amelyek helyes megfejtéseihez immáron 13 mese alapos ismeretével juthattak csak el. A csapatok hagyományosan – mint a mesében – 7 próbát álltak ki, azaz ennyi feladatot teljesítettek. Intézményünk összes csapata ügyesen szerepelt. A Felfedezők csapata (Kovács Karin, Nagy Anett) 6.helyezést, a Tudorkák csapata (Bernáth Zsófi, Nagy Levente, Varga Krisztina, Varga Tamás) 4.helyezést, a Kalandorok csapata (Nagy Bernadett, Papík Zsóka, Varga Katalin) 2.helyezést, a Tökmagok csapata (Gerasimov Sebastián, Kecskés Bence, Lelkes Márk, Molnár László) 1.helyezésést ért el. A Tökmagok és a Kalandorok csapata képviseli Szlovákiát május 14-én, Szegeden a magyarországi nagydöntőn. Gratulálunk minden csapatnak!

 • Étlap

 • FÖLD NAPJA AZ ÓVODÁBAN

  Új fényképek a FÖLD NAPJA AZ ÓVODÁBAN albumban

  A VEKKER Műhely közreműködésével rendhagyó környezetvédelmi óra megszervezésére került sor a Föld napja alkalmából. A foglalkozás címe „Rejtélyes betegség Boldogfalván“ volt. Csilla és Kati doktor nénik a rejtélyes betegség okait vizsgálták közösen a gyerekekkel. Miután fény derült a betegégek okaira, virágokat ültettek az udvaron. A fárasztó munka után jött a megérdemelt jutalom, a finom torta. Ez alkalommal is Cseh Gábor helyi cukrász keze alól került ki az esztétikus alkotás. Köszönjük szépen!

 • A magyar költészet napjára emlékezünk

  A magyar költészet napját, április 11-ét 1964 óta ünnepeljük. A könyvtárak, a művelődési házak, a színházak és az iskolák versmondó versenyekkel, ünnepi műsorokkal, megemlékezésekkel hívják fel a figyelmet a költészetre. Ez évben, a nemrég elhunyt költőnkre, Kulcsár Ferencre és Tóth Elemérre emlékeztünk. A megemlékezés végén diákjaink közösen szavalták el József Attila Mama című költeményét.

 • Étlap

 • „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át”- területi forduló

  A ,,7 mérföldes csizmában heted 7 határon át,, elnevezésű országos mesevetélkedő egyik területi fordulóját a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda rendezte meg, amelynek a helyi művelődési ház adott otthont április 5-én. A versenyen 11 harmadik és negyedik évfolyamos kisdiákok alkotta csapat mérte össze tudását. A meseversenyen a hazai csapaton kívül a csallóközkürti Magyar Tannyelvű Alapiskola, a vásárúti József Attila és Óvoda, a nyárasdi Alapiskola, a vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda és a nádszegi Alapiskola tanulói vettek részt. Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak, akik április végén a szlovákiai országos döntőn –Vásárúton újabb 3 mesével és még több tudással gyarapodva versenyezhetnek újra. Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak: Kalandorok - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda – Diósförgepatony Tökmagok - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda – Diósförgepatony Felfedezők - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda – Diósförgepatony Mesés csajok - József Attila Alapiskola és Óvoda – Vásárút Tudorkák- Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda – Diósförgepatony

page:

Újdonságok

Kapcsolat

 • ZŠ s MŠ Zsigmonda Móricza s VJM - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
  Hlavná 193 930 02 Orechová Potôň
 • +421 x 31 5543328

Fényképalbum