Menü:

 • Csapatunk ma remek formában volt, mindenki felvonózott, síelt és a versenyen csodás eredmények születtek.
  16.02.2020 11:09 | tovább »
 • Végre a tanulók örömére a mai napot sízéssel töltöttük. A kezdő hetedikesek ügyesen elsajátították az alapokat. Holnap is folytatjuk. Az este folyamán "Beugróztunk" és memória játékokkal szórakoztunk.
  16.02.2020 11:01 | tovább »
 • A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2019-ben, a külhoni magyar gyerekek évében 7. alkalommal hirdette meg a Miénk a város elnevezésű versenyt, amelybe több ezer óvodás és alapiskolás a szülei vagy a pedagógusai segítségével kapcsolódott be. A négy hétig tartó versenyen 16 felvidéki oktatási intézmény 26 gyermeke szerepelt a legsikeresebben, akik Csodasarokkal gazdagították második otthonukat. Iskolánkat Iváncsai Levente, 2.osztályos tanuló képviselte, aki kitartó és kreatív munkáival a 26 nyertes közé küzdötte magát. Jutalmát február 5-én a komáromi Danobius diákotthon nagytermében megrendezett díjátadón vehette át ünnepélyes keretek között az MNÁ és az SZMPSZ képviselőitől. Gratulálunk! Köszönjük Iváncsai Anitának is a versenyre való felkészítést!
  16.02.2020 11:00 | tovább »
 • 2020. február 1-jén megrendezésre kerülő szülők és iskolabarátok bálján a hangulatról ismét a Tosi Band zenekar gondoskodott. Köszönetünket szeretnénk tolmácsolni azoknak a szülőknek, támogatóknak, bálozóknak, akik segítségünkre voltak a bál előkészületeiben és lebonyolításában, akik bármilyen módon hozzájárultak a bál sikeréhez, hogy intézményünk báli rendezvénye a 2019/2020-as tanévben is jól sikerüljön. Köszönjük Diósförgepatony Község sokoldalú támogatását. Külön köszönjük Molnár Evírának a bálterem gyönyörű díszítését. Természetesen legnagyobb dicséret a szervezőket, a Szülői Szövetség elnökét és vezetőségét illeti, akik nem sajnálták idejüket e közösségi program megszervezésére fordítani. Minden felajánlás, támogatás óvodánk és iskolánk szellemi és anyagi gyarapodását szolgálta, amelynek igazi nyertesei gyerekeink lettek.
  16.02.2020 10:59 | tovább »
 • A keddi napon is az eső mosta el a sízési lehetőséget. Azonban cseppet sem unatkoztunk. Megkezdődtek a versenyjátékok, Selmecbányán, a Szent Borbála étteremben ebédeltünk. Délután gyógyító termálvíz, csodálatos hegyvidéki környezet biztosította csapatunk felüdülését a Holiday Park Kovácsfalva fürdőjében. Este jöhetett a fergeteges disco, a tánc és a közös ének!
  16.02.2020 10:58 | tovább »
 • 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napját. Iskolánk tanulói kultúrműsor keretében emlékeztek meg e jeles napról. Wass Albert Intelem c. versét Varga Nóra (9. osztály) adta elő. Ezt követően Nagy Bernadett (6. osztály) énekelte Szarka Tamás Kézfogás c. dalát, gitáron kísérte Lelkes Márk (6. osztály). Az első osztályosok csallóközi polgári táncokat adtak elő. Bernáth Zsófi (5. osztály) két magyar népdalt énekelt gitárkísérettel. Végezetül az iskola diákjai elszavalták együtt a magyar Himnusz első versszakát. Felkészítő pedagógusok Moravek Bernadett, Orisko Éva, Varga Aranka voltak.
  16.02.2020 10:58 | tovább »
 • Január 31-én intézményünk óvodásai és alsó tagozatos tanulói önfeledten szórakoztak a hagyománnyá vált farsangi karneválon. A gyerekek ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújtak. Sok kedves ismerőssel találkozhattunk, de megelevenedtek a különféle mesefigurák is. Volt humor, móka, kacagás. Sok-sok csillogó gyermekarc töltötte be a tornatermet. A farsangi jókedvet a Dósa Diana tette még hangulatosabbá.
  16.02.2020 10:57 | tovább »
 • Januárban alsó tagozatos kisdiákjaink a helyi kultúrházban megtekintették a vadászbálra feldíszített termet. A gyerekek nagy érdeklődéssel nézték meg a szebbnél szebb vadásztrófeákat, amelyekről Takács Frigyes, a helyi vadászszövetség elnöke beszélt a tanulóknak. A trófeák megtekintése közben Frigyes bácsi azt is elmondta, hogy a vadászok elsődlegesen a természetvédelemmel, a vadvédelemmel, a vadról való gondoskodással, és az ehhez kapcsolódó további teendőkkel foglalkoznak.
  16.02.2020 10:57 | tovább »
 • A hetedikes, nyolcadikos és kilencedikes tanulóinkkal szerencsésen megérkeztünk Bacsófalvára, ezzel kezdetét vette az általunk szervezett Móriczos sítanfolyam. Sajnos a csallóközi eső elkísért bennünket, nem is hagyott alább. A mai napot ezért bányalátogatással, Počúvadlianske jazero - Bacsófalvai-tó környéki gyalogtúrával töltöttük. A szállásunkon (Chata Lodiar) a finom vacsora elfogyasztása után pezsgőfürdőztünk, szaunáztunk és szórakoztunk.
  16.02.2020 10:56 | tovább »
 • 2020. január 17-én került megrendezésre a 2019/2020 év MiniHandball Liga 2. regionális fordulója a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban a Szlovák Kézilabda Szövetség, a Dunaszerdahelyi Regionális Központ és a HC DAC közreműködésével. Diákjaink 6 győztes mérkőzéssel magabiztosan nyerték a csoportkört, így bízhattak a jó folytatásban. A keresztmérkőzések során ugyan 4:6 arányban alul maradtak a remek napot kifogó alistáli fiúcsapattól, ám a 3. helyért folyó küzdelemben 10:5 arányban sikerült felülmúlni a dunaszerdahelyiek szívós fiúcsapatát. A kitűzött cél, vagyis a dobogós helyezés elérése ismét sikerült. Erre a fordulóra is sok szülő, nagyszülő kísérte el és biztatta kéziseinket. Gratulálunk a tehetséges csapatnak! A versenyen kialakult sorrend: 1. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „A” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „A” 2. ZŠ s VJM Mateja Korvína Dolný Štál- Corvin Mátyás Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola –Alistál 3. ZŠ a MŠ Zsigmonda Móricza s VJM, Orechová Potôň - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda Diósförgepatony 4. ZŠ s VJM Á.Vámbéryho„C chlapci” - Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely „C” fiúk 5. ZŠ s VJM Topoľníky„A” – Alapiskola Nyárasd „A” 6. ZŠ Móra Kóczána s VJM Čiližská Radvaň „A” - Kóczán Mór Alapiskola Csilizradvány „B” 7. ZŠ Móra Kóczána s VJM Čiližská Radvaň „A” - Kóczán Mór Alapiskola Csilizradvány „A” 8. ZŠ s VJM Á.Vámbéryho„B”chlapci - Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely „B” fiú 9. ZŠ s VJM Á.Vámbéryho Dunajská Streda„A” Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely „A” 10. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „B” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „B” 11. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „C”chlapci - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „C” fiúk 12. ZŠ s VJM Topoľníky„B”- Alapiskola Nyárasd „B” 13. ZŠ s VJM Bélu Bartóka Veľký Meder- Bartók Béla Alapiskola Nagymegyer
  16.02.2020 10:55 | tovább »
 • Iskolánk tanulói ismét bekapcsolódtak a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma által meghirdetett ”Polgári védelem őre-életmentő vagyok” elnevezésű képzőművészeti versenybe, melynek kiértékelésére december 2-án került sor Dunaszerdahelyen. A járási fordulón Aranyossi Leila (2.osztályos tanuló) a II.kategóriában, Bernáth Zsófi (5. osztályos diákunk) alkotása a III.kategóriában ért el 1.helyezést, így remekműveik az országos fordulóba jutottak.
  16.02.2020 10:54 | tovább »
 • Karácsony a szeretet ünnepe. Halljuk a karácsonyi dallamokat, érezzük a mézeskalács illatát, élvezzük a kivilágított, feldíszített utcákat. Óvodásaink is sokat készültek, hogy megajándékozzák szüleiket gyönyörű karácsonyi műsorukkal. A karácsonyfa alatt lapuló sok szép játék nagy örömet okozott minden gyereknek. Nagy – nagy köszönettel adózunk a Slovakiaringnek és Dósa Dianának a támogatásért. A Rákóczi Szövetség egy csodaszép mesekönyvvel és egy tábla Boci csokival ajándékozta meg a kis ovisokat. Nagyon vidám, szeretetteljes, ünnepre hangoló délutánt töltöttünk együtt. Békés, boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek!
  08.01.2020 19:16 | tovább »
 • ,,Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek! Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek, legyetek újra gyermekek, hogy emberek lehessetek!” December a karácsonyvárás – és ezzel együtt a csodavárás ideje. Az iskolában is igyekeztünk diákjainkkal ráhangolódni az év legszebb ünnepére. Tehetséges tanulóink az év utolsó tanítási napján karácsonyi műsorral várták a pedagógusokat, iskolatársakat, szülőket, nagyszülőket a gyönyörűen feldíszített karácsonyfánál. Diócska néptánccsoportunk pásztortáncot, a Csipcsirippek színjátszó csoport betlehemes játékot adott elő, míg az iskola énekkara karácsonyi énekekkel és versekkel teremtett meghitt hangulatot. Szeretetteljes, áldott karácsonyt, békés, boldog, eredményekben gazdag új évet kívánunk!
  08.01.2020 19:15 | tovább »
 • A 2019/2020 év MiniHandball Liga 1. regionális fordulója 2019. december 12-én került megrendezésre U8 (alapiskolások 1-2. évfolyam) részére a dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban a Szlovák Kézilabda Szövetség, a Dunaszerdahelyi Regionális Központ és a HC DAC közreműködésével. Legifjabb diákjaink ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A 16 csapat részvételével zajló megmérettetésen az összes mérkőzésüket megnyerték, így az 1. fordulót veretlenül zárva végeztek az 1. helyen. A csapat tagjai: Ambrus Emma, Gálffy Fábián, Iváncsai Levente, Jakóczi Brandon, Janák Olivér, Németh Levente, Rákóczi Márk, Sátor Linda, Shukshanov Demid, Soóky Dániel VÉGEREDMÉNY: 1. ZŠ a MŠ Zsigmonda Móricza s VJM, Orechová Potôň - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda, Diósförgepatony 2. ZŠ Móra Kóczána s VJM Čiližská Radvaň „A” - Kóczán Mór Alapiskola Csilizradvány „A” 3. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „F” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „F” 4. ZŠ Móra Kóczána s VJM Čiližská Radvaň „B” - Kóczán Mór Alapiskola Csilizradvány „B” 5. ZŠ s VJM Á.Vámbéryho Dunajská Streda „A” Vámbéry Ármin Alapiskola 6. ZŠ s VJM Mateja Korvína - Corvin Mátyás Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola -Alistál 7. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „A” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „A” 8. ZŠ s VJM R. Benyovszkého Lehnice „A” - Benyovszky Rudolf Alapiskola - Lég 9. ZŠ s VJM Topoľníky „B”- Alapiskola Nyárasd „B” 10. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „B” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „B” 11. ZŠ s VJM Á.Vámbéryho „C” - Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely „C” 12. ZŠ s VJM Á.Vámbéryho „B” - Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely „B” 13. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „C” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „C” 14. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „D” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „D” 15.ZŠ s VJM Topoľníky „A” – Alapiskola Nyárasd „A” 16. ZŠ s VJM Gyulu Szabóa Dunajská Streda „E” - Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely „E” Gratulálunk!
  08.01.2020 19:15 | tovább »
 • Iskolánk diákjai immár harmadik alkalommal kapcsolódtak be az e-Hód nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenybe. A 2019/20-as tanévben diákjaink magyar nyelven oldották a feladatokat, mivel a közös egyeztetés alapján lehetőségünk nyílt bejelentkezni a szervezéssel megbízott ELTE Informatika Karra, így a magyarországi iskolák diákjaival versenyeztünk. Idén 202 iskola több mint 27 000 diákja vett részt ezen a versenyen. Felső tagozatos tanulóink a Kishód, Benjamín, Kadet kategóriában versenyeztek. Diákjaink legsikeresebben a Kishód kategóriában szerepeltek. Soóky Gergő 1. helyezést ért el, így részt vehetett Budapesten a díjkiosztó ünnepségen. Varga Krisztina az 5., Bernáth Zsófi a 10. helyen végzett. A Benjamin kategóriában Gyurkovics Csilla 12., Varga Katalin 23. lett. A Kadetok közül legsikeresebbek Lelkes Viktor és Koczó Lázár voltak. Sikeres megoldóinknak gratulálunk, reméljük, hogy a következő iskolaévben még nagyobb számban vesznek részt diákjaink ezen a versenyen, hogy megmérettessék logikai gondolkodásukat.
  08.01.2020 19:14 | tovább »
 • December 18-án kisiskolásaink a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban jártak, ahol a Furfangos Péter, avagy az egér farkincája című zenés mesejátékot nézték meg. A mesejáték főhőse: Csavaró-Csutorás Péter vándor ezermester, aki "harcba száll" a királylány kegyeiért. Nem mindennapi furfanggal legyőzi a vele versengő előkelő hercegeket. A zenés mesejáték végén a főhős elnyeri méltó jutalmát, Gyémántszép Királykisasszony kezét, no meg Garasos Király fele királyságát s vele a királyság fele kincstárát A népmesei motívumokból merítő mesejátékot a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház varázsolta színpadra hatásos interaktivitással, sok-sok zenével és humorral.
  08.01.2020 19:14 | tovább »
 • Jó szokásához híven ebben az éven is ellátogatott intézményünkbe a Mikulás. Végigjárta az osztályokat, szaloncukorral kedveskedett a jó gyerekeknek. A Mikulás jelenléte igazán ünnepivé és izgalmassá tette ezt a szép napot, ráadásul a gyerekek ígéretet tettek arra, hogy ezentúl mindig jók lesznek. Köszönet a Mikulásnak és a krampuszoknak a jókedvű délelőttért, valamint Nagy Roland és Melinda szülők anyagi támogatásáért!
  08.01.2020 19:13 | tovább »
 • Iskolánk hatodik alkalommal kapcsolódott be az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő könyvjelzőcsere- programba. A projekt célja nemcsak a kapcsolatteremtés az iskolák között, hanem az olvasás népszerűsítése is a könyvjelzők cseréje révén. Az egyedi könyvjelzők készítésében a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korcsoport részt vett. Tanulóink nagy örömmel készítették a szebbnél szebb könyvjelzőket. A különböző technikával készült könyvjelzőket a privigyei alapiskola tanulóival cseréltük ki.
  08.01.2020 19:12 | tovább »
 • A karácsonyváró hangulathoz hozzájárult az immár negyedik alkalommal megrendezett karácsonyi vásár is. A standokon kizárólag kézműves termékeket kínáltak az alkalmi árusok. A nagy forgatag igazi vásári hangulatot idézett. Az ovisok és iskolások standjánál sorba álltak a szép dísztárgyakért. Hálás köszönetünket fejezzük ki a kedves szülőknek, nagyszülőknek, iskolabarátoknak, pedagógusainknak, akik a karácsonyi vásárra szebbnél szebb dísztárgyakat, adventi koszorúkat készítettek, mézes kalácsot, aprósüteményt sütöttek, valamint azoknak, akik megvásárolták az említett termékeket. Az ünnepi hangulatot fokozta diákjaink megható műsora.
  08.01.2020 19:12 | tovább »
 • Szeretettel meghívjuk Önöket az adventi vásárra, amely 2019. december 1-jén 14.00 órakor kezdődik a kultúrház előtt téren. Az adventi vásárban kedvükre válogathatnak szebbnél szebb karácsonyi díszekből, saját kezűleg készített ajándékokból /koszorúk, kopogtatók, gyertyák, apró dísztárgyak, mézeskalácsok és egyéb meglepetések/. A képgalériában látható műremekek baráti áron vásárolhatók meg. A szülők, nagyszülők, tanulók, pedagógusok által készített karácsonyi ajándékok megvásárlásával támogatják óvodánk és iskolánk gyermekeit!
  02.12.2019 11:57 | tovább »
 • A magyar Országgyűlés a 2019-es évet II. Rákóczi Ferenc-emlékévnek nyilvánította, II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választása 315. évfordulója alkalmából. Az emlékév szerves folytatása azon II. Rákóczi Ferenc-emléknapnak, amellyel az Országgyűlés határozata alapján a fejedelem 1676. március 27-i születésnapjáról a magyar nemzet 2015 óta évről évre megemlékezik. Az emlékév programjai 2020. szeptember 17-ig tartanak. Iskolánk felső tagozatos tanulói az emlékév kapcsán Kovács László történész előadását hallgatták meg. Érdekes előadásában kitért a fejedelem Szlovákiához kapcsolódó életútjára. A továbbiakban zenés-verses összeállításban Rákóczi nóták és versek hangzottak el Németh Imre és Molnár László szívet melengető tolmácsolásában.
  02.12.2019 11:56 | tovább »
 • Október az idősek hónapja. Az iskolai klubot látogató gyerekek sem feledkeztek meg az idősekről, kis meglepetést, ajándékokat készítettek a nagyszülők részére, hogy kifejezzék hálájukat odaadó gondoskodásukért, szeretetükért.
  02.12.2019 11:56 | tovább »
 • November 11-én 11 óra 11 perckor községünk emlékművénél megemlékeztünk azokról a katonahősökről, akik életüket áldozták szülőföldjükért, otthonukért és családjaikért az első és második világháború vérzivataros éveiben.
  02.12.2019 11:55 | tovább »
 • A Vekker műhely nem ismeretlen a móriczos diákoknak, hiszen tagjai időnként ellátogatnak hozzánk, és olykor vicces, máskor elgondolkodtató élethelyzeteket "játszanak el", majd emelik ki abból a fő tanulságot. A mostani látogatáskor diákjaink a Vekker műhely tagjaival egy nagyon aktuális tinédzserproblémát boncolgattak. Elhangzottak kérdések önállóságról, döntésekről, szabadságról.
  02.12.2019 11:54 | tovább »
 • A 2019/2020-as tanév Tipos Minihandball Liga 1. regionális fordulója november 7-én került megrendezésre a dunaszerdahelyi sportcsarnokban. A tornát a Szlovák Kézilabda Szövetség, a Dunaszerdahelyi Regionális Központ és a HC DAC támogatta. A megmérettetésre járásunkból 13 csapat jelentkezett. Két pályán összesen 50 mérkőzésre került sor. Alsó tagozatos kéziseink az előkelő 3. helyen végeztek. A csapat tagjai: Straka Zsombor, Németh Levente, Stojka Santiago, Gerasimov Zara, Gálffy Botond, Wiedermann Samir, Gyurkovics Annabell, Gyurkovics Leila, Bartal Arnold, Vereknyei Dániel Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!
  02.12.2019 11:53 | tovább »
 • Iskolánk felső tagozatos diákjai első alkalommal kapcsolódtak be a 2019. október 5. és 20. között zajló európai programozási hétbe, amikor a kódolásé volt a főszerep. A projekt célja az volt, hogy két héten át a lehető legtöbb diák ismerkedjen meg a programozás alapjaival, illetve tanuljon programozni magasabb szinten. Diákjaink az informatika órákon és otthon Scratch-ban programoztak. Scratch egy kifejezetten gyerekek (8-18 éves korosztály) számára fejlesztett programozási környezet. Az objektumorientált (szereplőközpontú) programozás támogatja az interaktív programok (pl. játékok) készítését. Diákjaink körében kedvelt ez a programozási mód, nagyon ügyesek, kreatívak. Külön dicséret illeti az ötödikes tanulókat, akik szabadidejük nagy részét is a kódolásnak szentelik.
  02.12.2019 11:52 | tovább »
 • Ha itt az ősz, akkor az alsó tagozatos osztályokban nem maradhat el a már hagyománnyá vált „Tökfesztivál“. Az izgalmas rendezvényre nagy lelkesedéssel készülnek a gyerekek, szülők és pedagógusok egyaránt. A családi délutánon a szülők a gyerekekkel együtt közösen készítik a mosolygós, morcos tökfigurákat az otthonról hozott termésekből. A késő délutánig tartó mulatság finom falatok kóstolásával zárul.
  30.10.2019 15:39 | tovább »
 • A Rákóczi Szövetség beiratkozási programjának ösztöndíjátadó rendezvényére került sor az iskolánkban október 15-én. A nemes kezdeményezés mögött komoly anyaországi összefogás áll, önkormányzatok, civil társulások, közéleti személyiségek, alapítványok és vállalkozók együttműködése. A beiratkozási program 2004 óta zajlik annak érekében, hogy minél több külhoni magyar család vállalja gyermeke magyar tannyelvű iskolába íratását, elősegítve ezzel a magyar közösségek megmaradását is. A Rákóczi Szövetséget Sullivan Ferenc, szervezeti és magyar iskolaválasztási programokért felelős munkatárs és Bálinger Péter képviselte, akik ismertették a Beiratkozási Program lényegét. Az ünnepélyen részt vett Ibolya Olivér, a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap elnöke. Kis elsőseink, énekkarunk 4 tagja, valamint Csipcsiripp színjátszóink színvonalas műsorral kedveskedtek a vendégeknek.
  30.10.2019 15:37 | tovább »
 • 1849. október 6-án, az orosz segítséggel levert szabadságharcot követő császári megtorlás során halt vértanúhalált a szabadságharc 13 főtisztje. 2001-ben a magyar kormány haláluk napját nemzeti gyásznappá nyilvánította. Iskolánk felső tagozatos tanulói ünnepi műsor keretében kegyelettel emlékeztek meg a 170 évvel ezelőtt történt aradi eseményekről.
  30.10.2019 15:37 | tovább »
 • A 3. osztályban az idén is megszerveztük a Tökfesztivált. A gyermekek mellett a szülők is aktív közreműködői voltak az eseménynek. A rendezvényen bebizonyosodott, hogy a tök nem egy unalmas zöldség, szórakoztató dolgokat készíthetnek belőle a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A tökfaragás mellett egy kis játékra is sor került. Mindenki nagyon jól érezte magát.
  30.10.2019 15:36 | tovább »
 • Őszi hangulatú családi programot „Tökfesztivált“ szerveztünk a szülők, nagyszülők bevonásával óvodánk udvarán. A délelőtt folyamán őszi versikékkel, dalokkal hangolódtak és készültek a délutáni eseményre. A tökfesztivál legnagyobb eseménye a tökfaragás volt. Kicsik és nagyok együtt készítették alkotásaikat szüleikkel, melyeket örömmel vittek haza. A szülők és óvónénik együtt sok-sok finomsággal vendégelték meg az apróságokat. A szülők egyben megkóstolhatták a finom túrós, halas, tojásos, sajtos kenősöket, melyeket a gyermekek tízóraira és uzsonnára kapnak az iskolakonyhán. Mindenki nagyon jól érezte magát ezen a napsütéses délutánon.
  30.10.2019 15:36 | tovább »
 • A Manó csoport közös játékra hívta a Katica és a Nyuszi csoportot. Az általuk elkészített alkadálypálya teljesítése nagy kihívás volt a kicsik számára, de jókedvűen, közös erővel mindenki teljesítette.
  30.10.2019 15:35 | tovább »
 • Ismét iskolánkba látogatott Benes Tarr Csilla színész, drámapedagógus, a Vekker Műhely tagja, aki izgalmas játékaival csiszolta, fejlesztette a tanulók önismeretét, önértékelését, valamint helyes értékrendjüket.
  30.10.2019 15:34 | tovább »
 • A Kulcsár Mihályné féle mozgásterápia a reggeli torna keretén belül van beépítve az óvodai programunkba. Meghatározott mozgássort ismételnek a gyerekek napi rendszerességgel. A mozgásterápia célja az idegrendszer stimulálása. Az egymásra épülő mozgásformák az idegrendszer más-más területeit fejlesztik. Pl. figyelem, koordináció, finom motorika…
  30.10.2019 15:34 | tovább »
 • 2019. október 7-én intézményünkbe látogattak az Árral Szemben a Jövőért Alapítvány munkatársai, akik a 7., 8. és 9. évfolyamos tanulóknak tartottak érdekes és tanulságos foglalkozást a drogmegelőzésről, a drogok káros hatásairól.
  30.10.2019 15:33 | tovább »
 • Szeptember 19-én iskolánk hatodikos tanulóinak a Libertate Polgári Társulás jóvoltából lehetősége nyílt részt venni a Dunaszigeti Erdei Iskola öko- és sportnapján. A napot az erdei iskola felfedezésével kezdték, ahol illatos gyógynövényeket gyűjthettek, amelyből limonádét készítettek. Környezettudatosság volt mindvégig a központban, a gyerekek játékos módszerekkel gyarapították tudásukat a fenntartható életmódról, hasznos ötleteket gyűjtöttek a környezetszennyezés csökkentésével kapcsolatban. Nemcsak beszéltek róla, de gyakorlatban is megmutatták, hogyan tudnak hozzájárulni a szemétmentes életmódhoz, majd illóolajos – gyógynövényes szappant készítettek. Ebéd után képzett vezetők ismertette a kajakozás alapjait, majd kis csapat vízre szállt, innen fedezték fel a térség állat- és növényvilágát.
  30.10.2019 15:32 | tovább »
 • Óvodásainkkal kihasználtuk a szép októberi napsütést és meglátogattuk a helyi KUKKONIA FARMOT. A hosszú utat még a legkisebbjeink is vidáman, kitartóan tették meg. Háziállatokat tekinthettek meg és nagy örömmel etették a kecskéket. Örülünk, hogy falunkban lehetőséget kaptunk az esztétikus, rendezett farm látogatására.
  11.10.2019 15:31 | tovább »
 • Szeptember 5-én iskolánk 7. osztályos tanulói egynapos jutalomkiránduláson vehettek részt Győrújfalu és Kimle településén a Libertate Polgári Társulás jóvoltából. A kirándulás célja a környezettudatosság és a mozgásgazdag életmód népszerűsítése volt. Elsőként Győrújfalura érkeztek meg, ahol a birtokon vendéglátóinktól, a Sudár házaspártól sok érdekes és hasznos információt kaptak a fűszer – és gyógynövényekről. A mintagazdaságban többféle növényt is megízlelhettek. Ezt követően a gyerekek saját kezűleg készített teakeverékekkel és fürdősóval gazdagodtak. Következő megálló Kimle volt. Tanulóinknak egy életre szóló élményben volt részük, hisz kipróbálhatták a sárkányhajózást. A mentőmellények felvétele után megismerkedtek a helyes evezési technikával. Evezés közben megcsodálhatták meg a Mosoni-Duna szépségeit. A nap során sokat nevettek, és kellőképpen elfáradtak. Köszönjük a Libertate Polgári Társulásnak ezt a felejthetetlen napot!
  11.10.2019 15:31 | tovább »
 • 2019. szeptember 2-án meleg szívvel és vidáman köszöntöttük egymást az ünnepélyes tanévnyitón ökumenikus istentisztelet keretén belül a katolikus templomban. Tíz hónapig ismét gyermekzsivajtól lesz hangos a Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda.
  11.10.2019 15:30 | tovább »
 • Az első hónap végére a középső csoportban is kialakult a munka menete és a baráti kapcsolatok. Az osztályban kialakított és berendezett játéksarkakat a gyerekek nagyon szeretik. Mindenki szorgosan dolgozik, tornázik és játszik.
  05.10.2019 13:25 | tovább »
 • Nagycsoportos ovisaink új osztályteremben kezdték az idei tanévet. Az öltözőben szép új szekrények várták a gyerekeket.
  05.10.2019 13:25 | tovább »
 • Kiscsoportos ovisaink is már vidáman játszanak az osztályban és udvaron egyaránt.
  05.10.2019 13:24 | tovább »

Újdonságok

Kapcsolat

 • ZŠ s MŠ Zsigmonda Móricza s VJM - Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
  Hlavná 193 930 02 Orechová Potôň
 • +421 x 31 5543328

Fényképalbum